Eveniment

Zâmbet pentru cei vârtsnici cu Stela şi Arşinel la Reghin

4Ziua internaţională a persoanelor vârsnice a fost marcată miercuri, 1 octombrie la Reghin, unde 1.000 de reghineni au petrecut la sala de festivităţi a Firmelor Gliga, eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Local Reghin, gazdă fiind familia deputatului Vasile Gliga. Veniţi în numnăr mare, pensionarii reghineni au avut parte de o seară pe cinste, din care nu au lipsit muzica, dansul, completate de organizatori cu frumoase surprize care să le aducă bucurie celor trecuţi de prima tinereţe.

“Avem datoria să-i respectăm”

Deschiderea a stat sub auspiciile binecuvântării creştine adusă de preoţii Joszef Demeter, Florin Boitoş şi Teodor Beldean, urmat de discursurile gazdelor şi oficialităţilor reghinene. “Pentru mine şi familia mea este o deosebită onoare să putem să vă găzduim astăzi în număr atât de mare, să vă oferim bucuria de a sărbători împreună această zi minunată. Faptul că sălile de la Firmele Gliga sunt neîncăpătoare înseamnă că aveţi încredere în ceea ce facem noi, în doamna primar Maria Precup şi Consiliul Local pentru dumneavoastră. În ceea ce mă priveşte, ales al dumneavoastră în Parlamentul României vă asigur că niciodată nu voi uita cine ma învăţat la şcoală, cine ma învăţat meserie, cine sunt părinţii şi cei pe care avem datoria să-i respectăm. Le datorăm multe de aceea vă doresc să fim sănătoşi, noi să putem organiza şi voi cei care participaţi să puteţi veni mulţi ani de acum înainte să sărbătorim Ziua persoanelor vârstnice. La mulţi ani, multă sănătate şi să aveţi poarte numai de bucurii”, a precizat deputatul Vasile Gliga, gazda evenimentului .

 “Efortul nostru nu e în zadar”

2La rândul său, primarul municipiului Reghin Maria Precup a salutat prezenţa numeroasă a pensionarilor veniţi să-şi serbeze ziua. “Şi în acest an avem bucuria să avem prezenţi foarte mulţi pensionari la acestă sărbătoare, În fiecare an suplimentăm la maxim numărul locurilor să ne putem descurca. Dacă aceşti oameni deosebiţi au onorat invitaţia noastră înseamnă că efortul nostru nu e în zadar şi mă bucur că-l facem. Nu putem face nimic dacă educaţia şi mediul în care tinerii se dezvoltă nu conlucrează. Aşa cum îi tratăm pe cei mai în vârstă aşa vom fi trataţi şi noi de cei care vin după noi. Este vorba de puterea exemplului, cum ne comportăm noi, atât în familie cât şi în societate, aşa se vor comporta şi cei care urmează după noi , a spus Maria Precup.

Mesaje din partea reprezentanţilor pensionarilor

5Nu au lipsit de la eveniment reprezentanţii pensionarilor reghineni, care au adresat gânduri de recunoştinţă celor care prin munca şi activitatea lor au lăsat ceva în urma lor. “Ne plecăm cu respect în faţa concetăţenilor noştri vărstnici pentru contribuţia binecuvântată care au adus-o de-alungul anilor la dezvoltarea spiritualităţii şi societăţii româneşti. În această zi se cuvine să nu-i uităm pe răposaţii noştri care s-au jertfit pentru credinţă şi neam, să ne închinăm cu respect în faţa memoriei strămoşilor noştri, a celor care au făcut posibiliă ,libertatea şi existenţa noastră, uneori chiar cu preţul sângelui”, a precizat Leon Stoica, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin. Preşedintele Sindicatului Pensionarilor din Reghin, Iacob Ionaş a mulţumit de asemenea pensionaruilor prezenţi pentru viaţa dedicată muncii în folosul cumunităţii reghinene. “Noi, pensionarii, persoanele de vârsta a treia am realizat instituţii economice, culturale şi sociale, practic am creat o Românie modernă. Conducerea Sindicatului Pensionarilor din Reghin urează sincere şi calde urări de sănătate, fericire şi bucurie familiior dumneavoastră şi tuturor celor dragi. La mulţi ani cu sănătate dragi pensionari”, a afirmat Iacob Ionaş.

Premierea Cuplurilor de Aur

Sărbătoarea dedicată vârstiniclor a continuat cu premierea Cuplurilor de Aur, 28 de familii reghinene fiind felicitate de primarul Maria Precup şi viceprimarul Daniel Gliga , recompensate de aceştia cu diplome, flori şi un tort aniversar.

Stela şi Arşinel, oaspeţii serii

Buna dispoziţie3 a serii a continuat cu programul artisticc susţinut de soliştii Maria Neag, Sorin Pantea, Anca Branea, Florin Vos, completaţi de invitaţii speciali ai serii, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, care au încântat asistenţa prim momente vesele şi piese îndrăgite interprtate de cei doi. “Sunteţi extraordinari şi frumoşi. Anul trecut pe data de 21 decembrie, am împlinit 55 de ani de viaţă şi 78 de carieră. Vreau să mulţumesc tuturor pentru toată aprecierea care aţi adus-o la adresa mea de-alungul anilor”, a spus Stela Popescu. La rândul său, Alexandru Arşinel a făcut o mărturisire de suflet celor prezenţi, Reghinul fiind oraşul debutului său ca actor, lucru consemnat în 1963 pe scena Casei de Cultură din Reghin. “Să trăiţi toţi cei din generaţia mea, să vă de-a Dumnezeu sănătate şi la mulţi ani. Mă uit la dumneavoastră şi nici nu ştiţi că acum 51 de ani, actorul Alexandru Arşinel a debutat pe scena Casei de Cultură din Reghin cu spectacolul “Oceanul” de Al. Stein . A fost prima mea întâlnire cu publicul, ca actor absolvent. Glumind puţin, ar trebui să mă faceţi cetăţean de onoare “, a spus cu umor Alexandru Arşinel.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close