Uncategorized

Zei fara de muritori fericiti. Numele sperantei.

Cred ca fiecare primar trebuie sa-si asume bunastarea cetatenilor cetatii. Oare ce îsi mai doresc cei care conduc, dupa ce i-am facut zei în 20 de ani. Toate acestea fara a gândi, fara a creea, fara a lupta sau fara a plati în viata lor macar doua locuri de munca. Nu din pix, nu pe telefon, nu din impozitele cetatenilor, nu din bugetul public si fara a folosi infatuabilul unic EU, când de fapt habar nu ai ce înseamna bani de salarii, de taxe sau momente grele ale economiei reale.
Ziarul de Mures a initiat un demers de redescoperire a unor posibili candidati în conditiile în care piata e suprasaturata de raspunsul: Da cine altul, daca nu exista unul mai bun?!
Oricine, teoretic, poate ajunge primar, dar câta vreme nu intri în joc nu prea sunt sanse ca independent. Avem un astfel de exercitiu început deja la Consiliul Judetean. La cât de ahtiate dupa putere sunt partidele nu se pune problema derogarilor si peste noapte o personalitate este acceptata candidat. Cine-si mai aduce aminte câte sanse aveau în viata înainte de a intra în politica actuali ministrii, parlamentari sau primari… si cum au ajuns ei zei…
Mi-ar placea un primar ca Remus Benta JR. Mii de locuri de munca în ani de santiere nationale si fabrici regionale. Imperiu. Mentalitate de învingator. Cu toate cârcotelile celor ce nu accepta afacerile cu statul. Dar un trio Benta ce a trecut criza si poate îsi pune marca si pe sediul EON din Târgu Mures merita cultivat.
Ca fratii Roland si Orlando Szasz au creat un altfel de business national e o alta certitudine, dar ca nu-s vizibili sau mult prea putin în orasul care i-a propulsat poate fi si premisa unui start up în politica, iar comunitatea poate raspunde pozitiv unei insolite candidaturi.
Nu mi-ar fi defel frica cu un city manager de calibrul lui Vasile Aron de la Foraj Sonde. Cred ca ar aduce investitori reali în fabrici si în plus valoare. Prima investitie ar fi într-o vizita cu oameni de afaceri mureseni în cele mai influente capitale dornice de a investi în târgul vaduvit de orice fel de loc de munca.
Ca Proszer Zoltan a fost, a creat, a urcat, a avut probleme, dar a revenit cu o spectaculoasa investitie de 98 milioane de euro, pare neverosimil. Cine-l întreaba cum se nasc marile idei, daca tot a învatat si reversul medaliei, poate avea un sfetnic bun. si câteodata sfetnicul trebuie sa-si asume rolul de prim solist.
Sunt trei. Mereu doi. Unul poate fi desemnat. Sorin Pastor, Claudiu Ugran si Fiko Istvan. Inventivi si iubiti de ursitoarele postrevolutionare. Discreti într-o lume dornica de a afla secretul reusitei. Dorinta de a nu dezvalui nimic, dar acceptând provocarea unei arhitecturi publice de calibru, poate ramâne un secret acceptat pâna la urma de toti ce vor beneficia de mandatul unui astfel de primar.
Vine de la Reghin. Dar si de la Londra. Acum e mai mult la Shanhai si Beijing, dar macar vorba lui Ion tiriac învata si acum cine da ora exacta. Nu au doar tenisul în comun. Radu Pescar. Cântariti si sunt dispus si la argumente. Extrem de valide. si electoral.
Sa joci în divizii înalte în business cu Sysgenic si sa nu renunti la cariera universitara acasa la UPM si la celebre universitati europene si americane pot fi argumente ale unei cariere de invidiat. si daca ai dori sa fie invidiat orasul tau datorita tie, chiar daca te cheama Dumitru Radoiu, intri în hora publica, chiar daca afacerile si profesoratul ofera satisfactii de netagaduit.
Experienta lui Mircea Musgociu e doar o etapa si nu un argument ca oamenii de afaceri nu au loc în politica. Musgociu înca se joaca. si cu rezultate bune la Bursa. Ar sti sa joace si pentru orasul sau. E drept ca rechinii se lasa mai usor vânati cu harponul la pescuit sportiv.
Prea tânar pentru un joc atât de mare, nu mai este o replica eticheta pentru Ionut sandru. Tânarul imberb a trecut de dadaceala marilor gazisti, a talmacit multe din povestile cinegeticii cu maestrii de ceremonii, s-a dedat la practici informationale, la scoli de înnobilare academica si nu cred sa nu ne rezerve surpriza daruirii sale pentru binele obstesc.
Cred ca o surpriza ar fi si Molnar Anton, iar multiculturalismul nu ar fi vorba-n vânt.
Vorba lui Ionel Albu, deja m-am lungit. Dar oare nu ni s-au naruit sperantele de atâta asteptare…
si totusi, locuri de munca respectabile si bine platite aveti dlor?! Sau vreti sa dati crezare railor speculatori dusmani ai poporului care dezinformeaza scriind ca tocmai de aceea, deliberat, nu au fost create oportunitati de trai decent pentru a manipula mai usor electoratul…

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close