Uncategorized

“Ziua Sigurantei pe Internet 2008”

Proiectul câstigator “I’m just a kid”, a fost realizat de o clasa de 18 copii de la Gimnaziul de Stat “Zaharia Boiu” din Sighisoara, coordonati de învatatoarea Daniela Dan. Lucrarea s-a remarcat prin creativitate, originalitate si prin reflectarea temei “Viata online este cea pe care o faci TU!”.

Elevii clasei I B de la Gimnaziul de Stat “Zaharia Boiu” din municipiul Sighisoara s-au înscris la concursul “Safer Internet Day 2008” cu proiectul “Eu sunt numai un copilas” (“I’m just a kid”), si au câstigat locul întâi la faza nationala, la categoria de vârsta 5-10 ani, calificându-se astfel la etapa europeana la care au reusit de asemenea sa ocupe locul întâi.

Astfel, România s-a clasat pe locul întâi la categoria de vârsta 5 – 10 ani, anuntarea câstigatorilor europeni fiind facuta cu ocazia Safer Internet Day 2008, în data de 12 februarie 2008 pe site-ul Insafe, precum si pe Blogathon-ul deschis cu aceasta ocazie. În România, concursul a fost organizat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) si de Consortiul Sigur.info format din organizatia “Salvati Copiii”, Positive Media România si Centrul Focus. În calitate de coorganizator, a participat si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Peste 350 de copii din 55 de institutii scolare au participat la etapa nationala a competitiei, acoperind mai mult de 22 de judete din întreaga tara. Cu un numar de 87 de proiecte înscrise în competitie, România s-a clasat pe locul al III-lea pe natiuni din cele 55 de tari participante. Câstigatorii nationali clasati pe locul I din fiecare categorie de vârsta au fost invitati de onoare la Conferinta de presa organizata pe data de 12 februarie 2008 la sediul MCTI cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet, copiii primind premii de la sponsorii concursului printre care s-au numarat Orange România, Microsoft România, UPC România si ECDL România. Orange a oferit clasei I B de la Gimnaziul de Stat “Zaharia Boiu” din Sighisoara, care a realizat proiectului “I’m just a kid” echipament în valoare de peste 800 de euro, respectiv laptop, boxe, imprimanta si videoproiector, astfel încât micutii vor beneficia de o îmbunatatire considerabila a activitatilor didactice. Au mai fost oferite câstigatorilor laptop-uri, camere foto digitale si MP3 Playere, din partea Orange, licente Windows Vista si Office din partea Microsoft România, stick-uri, camere web si toolkit-uri educative din partea UPC România, precum si manuale de utilizare a calculatorului din partea ECDL. De asemenea, Microsoft a sustinut drumul si cazarea câstigatorilor nationali în Bucuresti. La conferinta de presa au fost prezenti secretarul de stat pentru IT din cadrul MCTI, Zoltán Somodi, invitati din partea Consortiului Sigur.info, sponsorii competitiei, reprezentanti ai presei, precum si partenerii media BestGames, Minimax Tv, Radio ItsyBitsy si Ziarul Lumina.

Sebastian ANGHEL

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close