Uncategorized

Adrenalină pentru motocicliști

Salonul de motociclete desfășurat zile trecute la Romexpo, a stârnit interesul a mii de români. Atât pavilionul central, cu peste 7.000 de mp, cât și zonele exterioare, cu 3.000 mp, au fost invadate de aproximativ 50 de firme. Motociclete, ATV-urile, accesoriile și multe elemente de tuning au atras atenția celor care au pășit pe teritoriul expoziției. Nu au lipsit nume de referință din acest domeniu, cum ar fi: Honda, BMW, Yamaha, Kawasaki sau Suzuki.

Cei care nu s-au mulțumit cu privitul, au avut ocazia să testeze puterea motoarelor, pe un poligon pentru ATV-uri, amenajat în apropiere.

Honda, prin importatorul AutoItalia, a expus la salonul de motociclete o mulțime de modele: sport, touring, cross sau enduro, dar și ATV-uri sau scutere. Noutăți importante pentru România au fost noua Honda Gold Wing, CBR1000RR și CBR600 Telefonica Movistar.

Despre Honda Gold Wing ajunge să spunem că este dotată cu ABS, marșarier electric, sistem audio performant, etc.

Prețul “bijuteriei” începe de la 20.450 de euro CIP.

Nici cei de la Automobile Bavaria nu au avut puține de oferit la evenimentul din București. HP2 – un Enduro performant R1200GS Adventure se prezintă astfel: cutie de viteze cu 6 trepte, suspensie BMW Paralever (spate) și Telelever (față), transmisie prin cardan, imobilizator electronic EWS, sistem ABS.

La salonul din București vizitatorii au putut admira și un vehicul “ciudat”. E vorba despre Segway Human Transporter, un fel de trotinetă electrică supercomputerizată. Segway este prevazută cu un giroscop, senzori de mișcare și motoare electrice de putere. Pornirea îi este asigurată prin simpla înclinare a corpului.

Segway “circulă” deja în unele țări în activitatea poliției, a poștei sau ca divertisment. (F.M.)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close