Sport

Alexia Adams: „Îmi place Târgu-Mureş şi oamenii de aici”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPornită cu o faţă complet diferită faţă de sezoanele trecute, formaţia feminină de baschet BC Nova Vita Târgu-Mureş pare o echipă care poate reedita performanţa obţinută în urmă cu trei sezoane, când a disputat o semifinală a campionatului la prima prezenţă în Liga Naţională. Dintre cele şase jucătoare străine din lot, toate venite înaintea noului sezon, toate din Statele Unite ale Americii, una este revenită la Târgu-Mureş, unde a mai jucat în urmă cu doi ani, după care a mai evoluat la Sportul Studenţesc Bucureşti şi CSM Oradea. Aceasta este Alexia Adams, vine din statul Georgia, este fundaş şi a împlinit 28 de ani la sfârşitul lunii septembrie. La revenirea sa la Târgu-Mureş a fost numită căpitan al echipei antrenate de Ionel Brustur. Aflăm mai multe despre revenirea sa şi perspective chiar de la coordonatoarea de joc a echipei mureşene.

Reporter: Ce te-a făcut să te întorci la Nova Vita?

Alexia Adams: M-am întors în primul rând la solicitarea preşedintelui Doru Borşan, cu care am păstrat legătura, suntem în relaţii bune, ne-am înţeles în legătură cu toate aspectele legate de echipă şi am decis să vin să ajut. A contat faptul că echipa este una nouă, sunt jucătoare bune, un antrenor cu care mă înţeleg de asemenea bine şi, nu în ultimul rând, îmi place oraşul şi oamenii de aici.

Rep.: Ce consideri că a determinat numirea ta căpitan de echipă?

A.A.: Experienţa mea probabil, faptul că le cunosc pe fete, le pot ajuta să se integreze, cunosc conducerea şi oamenii de aici. S-a considerat că pot contribui la bunul mers al lucrurilor.

Rep.: Statele Unite tocmai a câştigat titlul mondial. Care crezi că este motivul pentru care sunt foarte multe fete din State în campionatul din România?

A.A.: Consider că pentru majoritatea este o nouă experienţă. Faptul că în România o echipă poate avea şase străine în echipă a contat foarte mult şi America, fiind numărul unu mondial, au de unde alege. Pentru mine personal, fiind aici de aproape patru ani, după ce am vizitat multe ţări, pot spune că ţările preferate sunt România şi Serbia.

Rep.: Cunoşteai înainte dintre noile colege care au venit din State?

A.A.: Pe unele da. Cu cele care au jucat deja în campionatul din România şi ne-am întâlnit, am ţinut legătura, cu celelalte am relaţionat prin intermediul internetului înainte de a veni aici.

Rep.: Le ajuţi să se adapteze?

A.A.: Bineînţeles că le ajut. Le-am spus în primul rând să facă ceea ce au învăţat acasă, să trăiască o viaţă sportivă aşa cum se cere unui sportiv profesionist, că trebuie să fim o echipă unită. Târgu-Mureşul este un oraş în care te poţi simţi foarte bine, motiv pentru care le-am şi recomandat celorlalte. Le-am explicat în linii mari care ar fi regulile, ce este bine şi ce nu este indicat să facă. Ieşim foarte des împreună. Deseori, când preşedintele nostru are timp, ieşim la diverse manifestări, la cină, la festivaluri, pentru a socializa. Mergem la majoritatea competiţiilor sportive, relaţionăm cu sportivii de la celelalte ramuri şi i-am invitat şi noi să vină la meciurile noastre.

Rep.: Cum consideri echipa din acest an?

A.A.: Pot spune cu siguranţă că aceasta este cea mai echilibrată echipă la care joc de când sunt în România, din toate punctele de vedere, al mentalităţii şi chiar valoric, mult mai puternică decât cea de la care am plecat. Am jucat doar patru etape de campionat, am pierdut de două ori, dar echipa abia se suda şi consider că am jucat bine şi în meciurile în care am pierdut. Sunt convinsă că jocul nostru va creşte de la meci la meci şi vom intra fără probleme în primele opt.

Rep.: De ce crezi că nu vin spectatori la meciurile voastre?

A.A.: Cred că este o problemă pentru sportul feminin în general. Meciurile echipelor masculine sunt considerate mai spectaculoase. Acest lucru nu se referă doar la baschet, am constatat că nici la volei sau la handbal nu merg prea mulţi spectatori. În cazul nostru, putem lua în considerare şi istoricul echipelor de baschet, echipa noastră fiind mult mai tânără, dar cred că lucrurile se vor schimba.

Rep.: Ţi-ai dori să continui cu această echipă?

A.A.: Asta depinde de alţii şi de rezultatele noastre. Nu doar eu, toate ne simţim bine aici şi suntem dispuse să rămânem. Deocamdată, aşa cum spuneam, relaţiile sunt foarte bune şi, dacă ni se va cere acest lucru, vom continua cu siguranţă aici.

Rep.: După aproape patru ani, ai învăţat ceva româneşte?

A.A.: „Puţin” (spus în limba română). Ştiu câteva lucruri elementare, de salut, sau „ce faci”, „mulţumesc”, nu ştiu să vorbesc, dar de înţeles, înţeleg deja destul de mult.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close