Uncategorized

Barometru pentru PSD

Cine și-ar fi închipuit acum doi ani de zile că astăzi PSD va fi cotat în sondaje puțin peste limita accederii în Parlament? În casa Bunicuței s-a instalat o nouă echipă. Soluția cu Rus, Pușcaș și Dâncu de la Cluj, nu prea are sorți de izbândă câtă vreme în politica românească jocurile se fac pe malurile Dâmboviței. Ziarul de Mureș vă oferă o scurtă radiografie a PSD Mureș. Cine pierde sau câștigă locuri eligibile pentru Parlament și care sunt obiectivele strategiei PSD Mureș.

1. Ce impact a avut asupra PSD retragerea forțată a lui Adrian Năstase din prim-planul vieții partidului?

2. Cine va mai pleca din PSD după Dan Ioan Popescu și Rodica Stănoiu?

3. Va urma și Mitrea?

4. În filiala Mureș a PSD există adepți ai grupului de la Cluj?

5. Când credeți că va putea Cristian Georgescu sau un alt nume nou al scenei politice mureșene să preia conducerea PSD Mureș?

6. Ce putere mai au în partid Ioan Vasluian și Tiberiu Sbârcea?

7. Ce părere aveți despre inexistența în prim planul vieții politice mureșene a vicepreședintelui CJ, Emil Groza, și a deputaților Pavel Todoran și Liviu Timar?

8. Se va întoarce în politică, actualul director al APDO Lider, Cornel Brișcaru?

9. Mircea Musgociu rămâne un fond de investiții pentru partid sau îl vedeți printre cei eligibili?

10. De ce Lazăr Lădariu și de ce atât de târziu?

11. Caracterizați trădători, precum primarul Cornea de la Iernut.

12. Caracterizați pe scurt relația politică a PSD cu UDMR, PNL, PC și PRM.

13. Fostul aliat, Dorin Florea va mai ridica osanale la masa PSD?

14. Numiți primii doi eligibili la alegerile din 2007 sau 2008, pentru Senat și Camera Deputaților

Brișcaru, doar observator?

1. Pentru imaginea generală a partidului, retragerea lui Adrian Năstase din primul eșalon politic a avut un efect benefic.

2. Dacă PSD menține campania care se derulează în această perioadă, vor pleca din partid toți cei care au avut legături sau au colaborat cu Securitatea, cei care din cauza modului cum au negociat relația cu organizațiile teritoriale au creat tensiuni, și cei care vor fi nevoiți să părăsească partidul din cauza problemelor cu legea.

3. Mi-e greu să dau un răspuns, pentru că în acest moment, lucrurile nu sunt definitiv aranjate în interiorul partidului. Cred că următorul Congres PSD, va aranja structura formațiunii politice.

4. Filiala Mureș este una din cele mai dinamice din România. Se putea crea impresia unei solidarități regionale, sau a existenței unor puncte comune cu filiala din Cluj, dar eu cred ca PSD Mureș și-a dovedit lucrativitatea, în multe rânduri.

5. Asta depinde de gradul de susținere din partea organizațiilor teritoriale, și de momentul când va apare această susținere.

6. Niciuna, cât timp nu mai sunt prezenți în structurile de conducere, cei doi nu mai pot influența deciziile importante.

7. Chestiunile trebuie tratate distinct Vicepreședintele Emil Groza nu a avut niciodată abilități în comunicarea publică și pe lângă asta domeniile cu care se ocupă, nu sunt cele mai vizibile pentru mass-media, ocupându-se în special de buget și cultură. În cazul deputatului Pavel Todoran, e inexplicabil modul în care înțelege să comunice public în ultima perioadă. Liviu Timar, în schimb, pe domeniul său, care este agricultura, are o prezență și o comunicare publică foarte bună, de asemenea a avut inițiative legislative de o bună calitate.

8. Am avut două decizii importante de luat. Prima, plecarea din Primărie, spre Prefectură, unde postul avea un real potențial politic, dar în ultima partea a mandatului am optat pentru perfecționarea pe partea de administrație. Dacă mă voi întoarce în politică? Pentru moment prioritatea mea este administrația, politica venind pe locul doi.

9. Da, Mircea Musgociu este o persoană cu un potențial politic deosebit.

10. În cazul lui Lazăr Lădariu există un precedent, el candidând pe listele PSD pentru Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din 2004.

11. Cea mai mare surpriză pentru mine a fost Vasile Cornea. Nu îmi explic cum poate să treacă la un partid de dreapta, o persoană care a făcut socialism și înainte de 1989.

12. Relația cu UDMR este cordială, la nivelul liderilor locali există un respect reciproc. Cu PNL și PC relația este disproporționată la nivel local, mai ales datorită numărului de membri activi, cât și a numărului de primari. Cum se pot compara: PC cu nici un primar în județ, PNL cu 5 primari, cu PSD care are 35 de primari în Mureș? PRM are o politică de opoziție, și se comportă exact după această mentalitate. Ei își urmează linia stabilită încă din 1991, problema lor majoră este la nivelul consultanților.

13. Eu cred cea mai înțeleaptă decizie pe care o poate lua PSD Mureș este de a stabili cel puțin criteriile pentru stabilirea unui candidat, dacă nu un candidat anume pentru Primăria Târgu Mureș

14. La Senat: Cristi Georgescu, Ovidiu Natea – canditatul ideal după părerea mea, iar pentru Camera Deputaților: Liviu Timar și Mircea Musgociu.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close