Uncategorized

Baza Sportivă la vânzare

Consilierii muncipali au aprobat în ședința din 22 februarie Caietul de sarcini pentru vânzarea prin licitație publică cu strigare a bazei sportive și de agrement – Stadion. Mai multe societăți comerciale mari și-au manifestat în ultimii ani intenția de a a construi un supermarket la standarde europene în zona Bazei sportive din strada Mihai Viteazu.

Suprafața terenului scos la licitație este de 31 920 mp, iar baza dispune de instalații de curent electric, instalații de apă și canalizare, instalație gaz metan și telefonie.

Caietul de Sarcini stabilește prețul documentelor de licitație (1.000 lei), taxa de participare la licitație și condițiile pentru realizarea spațiului comercial și amenajrea zonei la standarde europene.

Una din cerințele de participare este ca solicitantul să aibă cel puțin 10 proiecte de acest gen (respectiv construcția de supermarket-uri), realizate sau în curs de execuție.

La licitație pot participa firme românești și firme străine cu sediul în România care fac dovada că au o cifră de afaceri de cel puțin 30 milioane de euro pe anul 2006.

În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local nr. 190 din 2006 și cu Planul Urbanistic de Detaliu, firma care va cumpăra Baza sportivă și de agrement – Stadion se va obliga să amenajeze strada Stadionului și intersecția semaforizată din zonă, cu semafoare noi și de ultimă generație, în termen de un an de la încheierea contractului.

O altă condiție pentru potențalii cumpărători este realizarea, pe cheltuiala proprie și în termen de trei luni de zile de la încheierea contractului, a proiectului tehnic al noului Stadion pe amplasamentul prevăzut în cartierul Târnava II-Bărăgan.

Nu în ultimul rând, cumpărătorul bazei sportive din strada Mihai Viteazul va fi obligat să obțină autorizația de construire și începerea lucrărilor pentru supermarket în termen de maximum trei luni de la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare.

Tot de la acea dată cumpărătorul va avea termen doi ani să finalizeze supermarketul, cu respectarea eșalonării pe corpuri de clădire, eșalonare stabilită în comun acord cu Primăria.

Prețul minim de începere la licitația pentru vânzarea bazei sportive și de agrement Stadion este cel însușit de Consiliul Local, respectiv 7.552.984 lei. Prețul conține valoarea bunurilor și va fi indexat cu indicele de inflație la data licitației. Data licitației urmează a fi anunțată din timp. (F.C.)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close