Sport

BC Mureș se califică în sferturile Cupei

După ce în tur, cu trei jucători de bază absenți, mureșenii au cedat la Sibu cu 78-84, în meciul disputat sâmbătă seara în Sala Sporturilor au început mai greu partida. Sibienii au condus în debutul jocului cu 5-0 și 8-2, cu doar un slam dunk al lui Mladenovic de partea mureșeană. După două libere transformate de Ivanovic, a urmat o serie de șapte puncte ale lui Martinic, care a adus BC Mureș în avantaj. Acesta avea să devină și MVP-ul partidei. Finalul sfertului a fost echilibrat și oaspeții au redus la un punct diferența cu un coș de trei puncte reușit pe sirenă. Sfertul secund a început din nou echilibrat, avantajul alternând până la jumătatea sa. BC Mureș a reușit apoi desprinderea la 10 puncte, dar sibienii au redus-o rapid la doar două. Din nou un coș de trei pe sirenă putea face ca la pauză avantajul să fie de doar un coș, dar acesta nu a mai fost validat și la vestiare s-a intrat cu 47-42.

Desprindere decisivă după pauză

Mureșenii au ieșit mai deciși de la cabine și diferența a crescut treptat, din nou la 10, apoi la 15 și sfertul trei s-a încheiat cu un avantaj de 19 puncte (78-59), unul care rezolva soarta calificării. Cu o apărare mai atentă și scheme de atac ce funcționau din ce în ce mai bine, “tigrii†și-au continuat recitalul și au eliminat orice eventuale emoții de final. Diferența a crescut în continuare și BC Mureș a reușit să realizeze “suta†cu un coș de la distanță a lui Mitchell. De la oaspteți, unul dintre cei mai buni jucători a fost ex-“tigrulâ€, Matija Ceskovic.

Marcatori: BC Mureș: Martinic 36 (4×3), Ivanovic 27 (1×3), Mladenovic 13 puncte +12 recuperări, Ciric 11, Mitchell 8 (2×3), Peciukas 5 (1×3).

CSU Sibiu:  Bojovic 21 (3×3), Ceskovic 18 (1×3), Lee 13, Austin 10 (2×3), Nelson 7 (1×3), Crăciun 5.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close