Sport

BC Sirius, prea mici în fața campioanei 

1-sirius-1În etapa a IV-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, nou promovata BC Sirius Târgu-Mureș a cedat miercuri categoric partida disputată pe teren propriu în fața formației ACS SIC Sepsi Sfântu Gheorghe, campioana en-titre. Scorul final a fost 101-64 în favoarea oaspetelor, care au câștigat toate cele patru sferturi: 23-16, 25-13, 26-19, 27-16.

Partida a fost dominată de la un cap la altul de covăsnence, care au fost superioare în ambele faze ale jocului, excelând în primul rând la capitolul mobilitate. Un punct foarte important a fost duelul Daniel-Marshall, câștigat de jucătoarea de la Sepsi, care a recuperat numeroase mingi, a oferit pase decisive și a anihilat-o deseori pe principala marcatoare a echipei mureșene. Echipa lui Steff Zakariás a ținut pasul în primul rând cu aruncările reușite de la distanță, reușind 12 din primele 14 puncte din coșuri din afara semicercului. Oaspetele s-au distanțat în sfertul secund până la 20 de puncte, după care mureșencele au reușit să se apropie până la 14 puncte, dar la pauza mare conduceau cu 48-29.

1-sirius-2Depășite de atacurile în viteză, stopate de apărarea agresivă

După pauza mare Sirus a încercat o revenire, dar tentativele au fost imediat anihilate de o apărare agresivă, la care uneori BC Sirius reușea cu greu chiar și repunerea mingii în joc sau trecerea jumătății terenului în cele 8 secunde impuse de regulament. În continuare, echipa oaspete a fost mult mai rapidă în fazele de atac, reușind deseori să depășească apărarea cu combinații, sau la recuperării mingilor de sub panouri. Deși gazdele au mai redus scorul, în a doua jumătate a sfertului trei diferența a ajuns înaintea ultimei pauze până la aproape 30 de puncte și soarta partidei era decisă. Schimbările care au fost efectuate pentru a da șansa tuturor de a juca au dovedit și faptul că oaspetele au avut și o „bancă mai lungă”. Cel mai elocvent lucru în acest sens este faptul că de la mureșence au reușit să înscrie puncte doar jucătoarele care au făcut parte din „cinciul” de start. Ținând cont de faptul că nu mai putea fi vorba de vreo miză, finalul a permis un joc degajat, în care oaspetele au reușit să realizeze în ultimele secunde și „suta”. Gazdele au fost superioare adversarelor doar la capitolul aruncărilor reușite de 3 puncte (10-5), practic singurele soluții pentru a depăși apărarea în zonă a covăsnencelor.

Marcatoare:

BC Sirius: Laudermill 20 (2×3), Daniel 15 (3), Gregory 14 (3), A. Pop 8 (2), McCune 7. Au mai jucat: Meszáros, Bartha, Lovász, Parajdi, Imreh.

Sepsi SIC: Harris 17, Marshal 16, Jeffery 14 (1), Huțanu 10, Părău 9, Stoenescu 11 (3), Lazăr 9, Pfirman 9, Kilin 6 (1).

BC Sirius va întâlni etapa viitoare, sâmbătă, ora 18.00, în deplasare, formația SCBT Alexandria, partidă în care ar avea șansa obținerii primei victorii, ca și în partida cu Politehnica Național Iași din etapa a II-a, amânată.

 

Mihai VEREȘ

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close