Externe

Brazilia a suspendat temporar exporturile de carne de vita spre China

Un purtator de cuvant al Ministerului Agriculturii din Brazilia confirma suspendarea temporara a tuturor exporturilor de carne de vita din Brazilia in China, ca masura de siguranta in urma aparitiei unui caz atipic de boala a ‘vacii nebune’ (encefalopatie spongiforma bovina) in statul Mato Grosso, informeaza agentia Reuters.

Autoritatile din Brazilia au emis responsabililor chinezi documentele prin care se instituie suspendarea exporturilor de carne de vita, a spus purtatorul de cuvant al Ministerului Agriculturii, precizand insa ca se asteapta ca interdicitia sa fie de scurta durata, fiindca Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) este de parere ca nu exista premisele unei epidemii.

China este al doilea importator de carne la nivel global. In urma majorarii veniturilor si a cresterii nivelului de trai, consumul de carne este in cresterea in statul chinez, prinicipalele tari din care este importata carnea fiin Urguay, Australia si Noua Zeelanda. Aprozimativ 1.5 milioane tone de carne de vita sunt importate anual in China.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close