Uncategorized

Camine studențești private

Un grup de nouă deputați PNL, PD și UDMR propune o lege prin care să fie acordat un sprijin investitorilor în construirea de cămine studențești private. Inițiativa vine pe fondul condițiilor precare în care locuiesc tinerii care studiază în altă localitate decât domiciliul de reședință. În România, numărul acestora este mai mare decât în țările UE. La noi în țară, studenții au o pondere de treizeci la sută, în timp ce în Uniunea Europeană procentajul este de zece la sută.

Inițiatorii propun avantaje și drepturi pentru investitorii privați, între care se numără: atribuirea unui teren în folosință gratuită pe toată durata existenței construcției, acordarea de credite cu dobândă subvenționată de la bugetul de stat, în procentaj de 25 la sută, dobândirea dreptului de proprietate asupra construcției sau, de ce nu, a construcțiilor rezultate din investiție și, în fine, branșarea gratuită la utilitățile corespunzătoare pentru realizarea investiției.

Investitorii trebuie să fie persoane onorabile, potrivit inițiatorilor legii, respectiv să facă dovadă că nu au datorii la bugetul de stat, să prezinte garanții financiare sau imobiliare și să aibă experiențe de minimum un an în domeniul construcțiilor civile. În plus, trebuie să respecte legislația în domeniul executării lucrărilor în construcții, să nu schimbe destinația de cămin studențesc a investiției și să aibă autorizație de construcție. (A.U.)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close