Uncategorized

Ce sport sa practici pe aleea sanatatii?

La oras nu-i ca la tara si viceversa. Când ploua, orasenii au privilegiul de a merge pe asfalt si nu-si „murdareste†încaltarile. La tara, doar ai cizme. Din avion nu se vede si asa.

Cum nu se vad nici lucrurile facute de-andoaselea de Primarie.  Anul trecut edilii locali ne invitau sa alergam o suta de metrii pentru sanatatea noastra, nu ca acuma nu ar mai fi valabil, în cadrul campaniei initiate de Fundatia Procardia. Municipalitatea s-a gândit sa dezvolte ideea si sa creeze spatii pentru miscarea în aer liber. si nu oriunde, si nu oricum. În zona verde din spatele blocurilor din municipiul Târgu Mures. Prima pe lista a fost strada surianu. Aleasa dupa unele criterii “amicaleâ€, între colaboratorii proiectului. Zis si facut. Initiativa a fost totusi buna din anumite puncte de vedere: a stricat cuibul de odihna al cersetorilor si betivanilor din zona. Dar din punctul de vedere al locatarilor nu prea pare a fi un proiect bun. În spatele blocurilor 2-4, respectiv 6-12 de pe strada surianu s-a stricat din spatiul verde si s-au amenajat doua alei cu pietris, legatura dintre ele fiind o alta alee functionala de zeci de ani. Era cu dale înainte. Asa cum era. Mai ciopârtita saraca, dar circulabila. Dar nu facea parte din planul urbanistic al orasului, asa veche cum era de pe vremea lui Ceausescu. Pe pietrisul turnat ulterior circulau saracii locatari, dar tot înjurându-i pe cei care au fost cu ideea. În timp pietrisul de pe aleea veche s-a facut una cu pamântul, a urmat zgura, la care soarta i-a fost asemanatoare.
Acum localnicii înjura ca sunt nevoiti sa circule prin noroi.  
Municipalitatea ar face si nu ar face ceva. În proiectul initial este prevazut doar pietris pe tot traseul. Cel vechi nu mai este, se toarna altul nou. Daca merge bunicuta cu tocuri cui, risca sa-si continue drumul desculta. Sau porneste desculta si se încalta la capatul aleii. Ideea este ca aleea e pentru jogging. Un sport. Poate ca si locatarii din zona, vor putea practica un sport… extrem. Daca se revine la planul initial. Pâna atunci, se practica sportul cine se umple mai tare cu noroi daca nu vrei sa ocolesti câteva blocuri ca sa ajungi la destinatie.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close