Administratie

Cheţani, în căutarea strategiei de dezvoltare

111Strategia de dezvoltare locală a localităţii Cheţani a fost elaborată la sfârşitul anului trecut, documentul – considerat de maximă importanţă pentru localitate – fiind în prezent dezbatere publică. Astfel, până în data de 22 martie 2016, orice persoană interesată asupra planului de dezvoltare locală pentru perioada 2016-2020 poate formula şi transmite opinii către conducerea primăriei din localitate.

Documentul, care va fi supus analizei, dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Cheţani în şedinţa ordinară din luna martie 2016, a fost elaborat de Ciprian Turdean şi echipa societăţii Mondo Strateg. „Documentul va fi un instrument practic şi util, care subliniază principiile de bază ale dezvoltării comunei Cheţani, pentru perioada următoare. Nu este o strategie care va fi ţinută la sertar, ci un mijloc de acţiune concretă pentru proiectele de viitor”, a afirmat Ciprian Turdean.

Unul dintre proiectele esenţiale pentru viitorul comunităţii din Cheţani se referă la iniţierea şi dezvoltarea unui platforme de tip „parc agro-industrial” care s-ar putea realiza în parteneriat cu localităţile vecine, inclusiv cu oraşul Luduş, ca pol de dezvoltare micro-regională în zona de Câmpie. „Strategia de dezvoltare a comunei Cheţani se doreşte a fi un instrument care pune la dipoziţia tuturor celor interesaţi de progresul economico-social al comunei o gândire unitară cu privire la căile de urmat, benefică pentru asigurarea unei dezvoltări armonioase şi durabile. Astfel, strategia de dezvoltare a Comunei Cheţani este concepută a fi documentul fundamnetal al planului de dezvoltare a comunei, cu rol în orientarea dezvoltării economico-sociale şi în accesarea fondurilor structurale şi de coeziune a Uniunii Europene”, a declarat Marius Cucerzan, primarul comunei Cheţani.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close