Uncategorized

Cine va fi rector la UPM?

Una dintre cele mai mari instituții de învățământ superior din Târgu Mureș, Universitatea Petru Maior va avea în mai puțin deo lună alegeri interne pentru stabilirea noii conduceri. Conform regurilor universitare, pentru poziția de rector se vor putea lupta doar profesorii universitari sau personalitățile științifice și academice echivalente. Fiecare dintre aceștia au dreptul să se înscrie în competiție…fiecare are șanse de a obține mult dorita funcție. Să-i cunoaștem deci.

În cadrul UPM există 8 profesori universitari care pot să aibă pretenții pentru acest post.  Este vorba de prof. univ. dr. Liviu Moldovan, prof. univ. dr. Dumitru Șoaită, prof. univ. dr. Alexandru Morar de la Facultatea de Inginerie, prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, prof. univ. dr. Călin Enăchescu
prof. univ. dr. Iulian Boldea de la |Facultatea de Științe și Litere. De la Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative îi avem pe prof. univ. dr. Ramona Neag și pe prof. univ. dr. Petruta Blaga. Dintre aceștia, cadrele didactice de la UPM vor trebui să-l desemneze pe viitorul rector. Cine va candida, cine va câștiga, nu putem ști în acest moment. 

Cine e cu șansele cele mai mari

După cum spun sursele noastre, cel mai probabil în competitive nu se va înscrie și actualul cancelar general al UPM, prof. dr. Cornel Sigmirean, cu toate că este cel mai cunoscut dintre cei de pe listă. Așa că îl va susține pe colegul său de la Științe și Litere, prorectorul științific prof. univ. dr. Călin Enăchescu. Acesta se pare că are cele mai mari șanse să prindă fotoliul de rector, având o largă susținere din partea Senatului UPM.

Neag vine pe varianta Florea

O a doua tabără se află în curtea Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative unde prof. univ. dr. Ramona Neag vrea cu tot dinadinsul să ajungă pe funcÈ›ia lui Liviu Marian. Gura lumi spune că doamna profesor ar beneficia de sprijinul principalului partid de la guvernare prin persoana edilului È™ef al oraÈ™ului care o doreÈ™te pe Neag la È™efia UPM. Cum banii sunt în general în zona economică È™i de drept, prodecanul de la economie are o suÈ›inere financiară importantă.

PS: Deocamdată aceste informații ne-au venit pe surse, mai ales că în acest moment cadrele didactice din Universitate vorbesc cel mai mult despre acest subiect. Vom vedea cine va avea câÈ™tig de cauză dintre cele două oficialităÈ›i universitare mureÈ™ene.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close