Sport

City’us, cu un picior în Elite Round

1-futsalCampioana României la futsal, City’us Târgu-Mureș a obținut miercuri seara o victorie entuziasmantă în a doua partidă din grupa 6 de calificare pentru Elite Round, unde ajung primele 16 echipe europene. Mureșenii au reușit un 8-3 (7-0) cu campioana Slovaciei, Pinerola Bratislava și și-au asigurat victoria practic după prima repriză, câștigată cu 7-0, un scor de-a dreptul ireal, în condițiile în care 9 dintre cei 13 jucători din lotul mureșenilor erau debutanți în această competiție, iar 7 au sub 21 de ani. După ce Mario Duque s-a accidentat înaintea începerii turneului din localitatea cehă Chrudim, acesta a făcut parte din echipa de start în fața campionilor Ciprului, Apoel Nicosia, joc încheiat 3-3, dar a fost nevoie să fie înlocuit după doar câteva minute, de această dată a revenit cu mai mult succes în formația campioană a României, fiind marcatorul primului gol, în chiar secunda 16. Ceilalți marcatori ai primei reprize au fost Cristian Cardenas (min. 8,29 și 13,57), Răzvan Togan (10,08 și 13,05), Küsmödi Tamás (11,20) și Vlad Țipău (15,20).

Avantaj gestionat bine până la final

Mureșenii au intrat la vestiare după probabil cea mai bună repriză a echipei din istoria clubului. La reluare, slovacii au mai sperat într-un „miracol”, reușind și ei să înscrie de trei ori. Hajek a punctat în minutul 24, dar Bogdan Covaci a refăcut diferența de 7 goluri la începutul minutului 27. În acealași minut, autogolul lui Csala a dus scorul la 8-2, dar adversarii nu au mai reușit să învingă defensiva mureșeană decât o singură dată, prin Jurkemik, în minutul 31. Cele aproape 10 minute rămase până la final au fost gestionate bine de elevii antrenorilor Cosmin Gherman și Lucian Nicușan și calificarea între primele 16 echipe ale continentului este foarte aproape. În celălalt joc al etapei a doua, ERA-PACK Chrudim s-a impus categoric în fața ciprioților de la APOEL Nicosia, scor 7-0. Astfel, City’us are 4 puncte și golaveraj 11-6 și cu greu mai poate pierde locul secund în etapa de vineri. APOEL poate realiza 4 puncte, dar golaverajul lor este de 3-10 și diferența 12 goluri este greu de crezut că poate fi anulată. O victorie mare, dedicată celor aflați în perioada de recuperare după accidentări: Csoma Alpár, Pufi sau Cesar Ribeiro, o victorie pentru sportul târgumureșean, pentru Târgu-Mureș, pentru România!

Formația de start a fost: Tătar- Duque, Stoica, Cristian, Covaci, iar pe parcurs au mai evoluat Csala, Dobai, Țipău, Togan și Küsmödi.

 

Mihai VEREȘ

FOTO: City’us

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close