Uncategorized

City’us II, cu un picior în finala Cupei României

În prima partidă a semifinalei Cupei României la futsal, City’us II Târgu-Mureș a învins cu scorul de 5-2 formația Moldocor Piatra Neamț. Partida găzduită de Sala Sporturilor din Târgu-Mureș a început echilibrat, fiecare formație trecând pe lângă deschiderea scorului. Acest lucru l-au reușit gazdele în minutul 14, prin Vitor Hugo, printr-un șut la colțul lung, de pe partea dreaptă a terenului. După patru minute Orlando Coelho reușește majorarea scorului la 2-0, rezultat cu care se intră la vestiare. Replica moldovenilor a fost foarte bună, dar și portarul Carlao s-a dovedit în zi de grație. La reluare, oaspeții se aruncă în atac, dar Paulo Faria și Kacso Endre fructifică două contraatacuri rapide ale mureșenilor, după combinații de mare efect, în numai 23 de secunde (minutul 25). După alte două minute, moldovenii reduc diferența prin Burcăcel, care găsește un culoar prin pădurea de picioare în urma executării unei lovituri libere de la 7 metri. În minutul 31 Adi Almășan reface diferența de patru goluri, cu o deviere din fața porții la șutul lui Paulo Ferreira. Ultimul gol a fost înscris de oaspeți în minutul 38, prin același Burcăcel. Din minutul 8 al reprizei, cei de la City’us aveau deja cinci faulturi comise. Au scăpat totuși cu o singură lovitură de la 10 metri, în ultimul minut, și aceasta parată de portarul Carlao. În ultimele două minute ambele formații au evoluat în trei jucători de câmp. La o fază foarte tensionată, Titalo, de la gazde, îl contrează pe Dumitru. După ce se tăvălește de durere câteva secunde, acesta se ridică brusc și îl lovește cu capul în gură pe jucătorul târgumureșean. Titalo îi răspunde cu o palmă și Dumitru se prăbușește în urlete de durere. Arbitrul Gherman le acordă amândurora cartonașul roșu. În acel moment, moldoveanul îi aplică jucătorului de la City’us un pumn în stomac. Jucătorul-boxer este scos cu greu din teren de către un oficial al oaspeților, nu înainte de a lovi cu piciorul în mantinelă și de a sparge un coș de gunoi din Sala Sporturilor.

Așa conducere, așa jucători, așa galerie

Aceste gesturi nu fac altceva decât să demonstreze caracterul unei echipe care nu a înțeles că în sport trebuie să știi să și pierzi. Dealtfel, în prima repriză s-a „remarcat” în mod special antrenorul nemțenilor, Cristian Cioran. Acesta adresa înjurii tuturor oficialilor din jurul său. Unui coleg din presă i s-a adresat cu niște cuvinte de cea mai joasă speță, fapt care nu mai miră comportamentul celorlalți.

Oaspeții au fost însoțiți de o galerie compusă din 14 persoane care au dominat mult timp fondul sonor al sălii. Momentele tensionate din final s-au transmis acestora care, cu greu au putut fi scoși afară de echipajul Jandarmeriei. Cel care s-a dus să mediatizeze conflictul cu oamenii de ordine a fost nimeni altul decât cel care a aprins spiritele încă din prima repriză. Gălăgioasa galerie a ieșit amenințând și înjurând (aveau de la cine învăța cum trebuie să se comporte), lansând invitații pentru o revanșă în meciul retur. Acesta s-a disputat duminică, după închiderea ediției, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Piatra Neamț și s-a anunțat ca un joc dificil pentru City’us, în ciuda diferenței de trei goluri cu care porneau mureșenii.

În cealaltă semifinală, Olimpic Simeria a fost învinsă pe teren propriu de CIP Deva cu scorul de 5-4.

Finala din acest an va avea loc în 15 iunie, la Brașov.

Mihai VEREȘ

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close