Uncategorized

Comunicat

Le mulțumesc colegilor mei jurnaliști că, înainte de toate, au rămas oameni, cu bune și rele. Mulți dintre ei au exultat la cascada de percheziții, rețineri și arestări. Mulți dintre ei au lucrat alături de Liviu Man și ceilalți jurnaliști arestați, și au învățat ziaristică. De unde atâta ură însă, de unde nici un gram de prezumție de nevinovăție, de unde atacuri atât de dure de la niște jurnaliști care au scris toată viața comunicate de presă? Au fost, sunt, ce-i drept, și jurnaliști care au cerut alături de noi judecarea dreaptă a colegilor noștri, dar cu ei în libertate. Puțini ce-i drept. Dar câți dintre ei, oare, din întreaga presă scrisă, audio-video au instrumentat vreodată un caz, care să devină o anchetă jurnalistică cu reverberații locale, regionale, naționale și, de câteva ori, chiar depășind granițele României? Cu certitudine cei care știu ce înseamnă o sursă, care știu ce înseamnă documentarea, care știu ce înseamnă hărțuirea de către procurori și în sălile de judecată, care știu ce înseamnă amenințarea la telefon, direct, voalat, care știu ce-i puterea politică și câte instrumente are ea pentru a te face să taci, aceia, și nu toți, au păstrat un echilibru în scriitura lor despre execuția mediatică de la Cluj.

Sperăm ca astăzi, cei trei judecători din completul de judecată de la Curtea de Apel Cluj, care vor judeca acest caz unic în analele presei românești să decidă că înainte cu 60 de zile de intrarea în Europa există prezumția de nevinovăție, există probe și de o parte și de cealaltă, există și procurori, dar și avocați și, mai ales, că judecarea în stare de libertate este singura soluție echitabilă pentru un proces cu adevărat corect.

Aurelian GRAMA

P.S. În aceste zile, primarul DNA al municipiului Târgu Mureș în calitate de președinte al Partidului Democrat duce o campanie de presiuni asupra apropiaților pentru a reinventa niște monștri care-i tulbură de câțiva ani conștiința. Suntem singurul ziar care am scris despre afacerile sale și documentele noastre au făcut obiectul unor procese. Justiția și-a spus cuvântul. Ce-i drept încearcă să ne distrugă din nou, profitând de puterea pe care i-o dă poziția în care se află.

O întrebare îmi rămâne inevitabil în minte: de câte ori organele de control – Poliție, Parchet, Prefectură, Gardă Financiară și alte instituții ale statului – s-au autosesizat după anchetele noastre?

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close