Uncategorized

Consideratii post si ante electorale

Promiteam în numarul trecut ca voi încerca sa dialoghez cu cititorii asupra “profetiilor despre viitor”, pe care am încercat sa le fac. Am gresit numai la Târgu-Mures, unde domnul doctor Dorin Florea a fost ales în primul tur. Daca nu conteaza dosarele de la DNA, dupa cum a reusit sa demonstreze impecabil România Libera, ce importanta ar avea faptul ca Primariei Târgu-Mures, Curtea de Conturi nu i-a dat descarcare de gestiune ani de-a rândul.

Ziaristii, chiar cei amatori, la fel ca fotbalistii nu trebuie sa aiba numai fler, dar si un pic de noroc. Cele scrise de mine, cu privire la cele doua zone de civilizatie din tara noastra, nu au fost infirmate. Astfel, acolo, unele alegeri au fost anulate, iar alegatorii au fost mai zgomotosi ca niciodata. Orientarea politica a electoratului pe zone geografice s-a mentinut în cea mai mare parte. Surprinde scorul, în general bun, înregistrat în tara de PNL, PNG-CD, cel putin pe plan local a câstigat primarii si are consilieri, iar degringolada PRM continua. L-ar ajuta daca l-ar înlatura pe Tribun de la conducerea partidului. La ora actuala, oricare din cei din vârful partidului este mai bun decât el. C.V. Tudor este un produs expirat.

Am mai constatat, dar nu cu surprindere, ca cei din Sud sunt mari vorbitori. Vorbesc cu emfaza despre nerespectarea dreptului de a alege, dar, în realitate, îi intereseaza mai mult afacerile imobiliare. Sunt talentati în argumentare, acesta este un adevar indiscutabil, dar, daca ne gândim la literatura, si batrânul Moromete se exprima mult mai interesant si cu umor decât Ion al lui Rebreanu. Ma asociez domnului Ovidiu Pecican, care într-un numar recent din Dilema Veche, consacrat relatiilor dintre români si maghiari, a scos în evidenta caracterul benefic al existentei mai multor etnii si, as adauga, al mai multor religii în spatiul cultural transilvan. Nu am scris deloc în Provincia si nu fac parte din Liga doamnei Smaranda Enache, desi cred ca nu ar fi fost rau sa analizam mai temeinic specificul ardelean, ceea ce nu presupune autonomia. Trebuie sa fim bucurosi ca traim în aceasta zona intracarpatica.

Pâna la alegerile parlamentare, mai este un drum, pe care vom încerca sa-l strabatem într-un climat cu tendinte inflationiste, care erodeaza nivelul de trai al celor multi, dar si cu pomeni electorale, pe care le vom plati cel mai târziu la mijlocul anului viitor.

În rest, repetând urarea lui N. C. Munteanu, sa auzim de bine!

Adrian MAN

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close