Religie Cultura

Corul Belcanto cu colindul la instituţiile judeţului

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Este deja o tradiţie ca înaintea sărbătorilor de iarnă, Corul Belcanto din Sărmaşu să colinde instituţiile judeţene, elevii Liceului Teoretic “Samuil Micu” din Sărmaşu împreună cu părintele Daniel Camară aducând la Târgu Mureş frumoasele colinde româneşti pincipalelor instituţii ale judeţului. Nu a făcut excepţie nici acest an, Corul Balcanto colindând joi, 18 decembrie Prefectura, Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolat Judeţean, precum şi o serie de agenţi economici importanţi din Târgu Mureş. Printre cei care au primit colindele Corului Belcanto a fost şi redacţia Cotidianului Zi de zi, unde membrii corului au putut vedea şi cum se desfăşoară munca jurnaliştilor

Să transmitem bucuria Naşterii Domnului”

„Vin cu colindul la Târgu Mureş de când sunt preot, din 2000. Am mai sărit un an sau doi, dar de obicei ne ţinem de această frumoasă tradiţie, alături de Corul Balcanto, să-i colindăm pe cei de la Târgu Mureş , la fel cum facem şi cu cei de la Sărmaşu şi din alte localităţi unde suntem invitaţi sau unde ne dorim să fim prezenţi. Vizita cu colindul la Târgu Mureş a fost una plină, am fost la Romgaz, la ISU „Horea” Mureş, la Inspectoratul Şcolar Judeţean, la Consiliul Judeţean şi la Prefectură, la SRI, şi la alte câteva societăţi. Prin aceste colinde căutăm să transmitem în locurile munde mergem bucuria Naşterii Domnului Nostru Issus Hristos şi totodată mesajul păcii, înfrăţirii, al credinţei, al binelui pe carel dorim tuturor celor care ne ascultă.Tuturor le dorim multă sănătate, Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toţi şi cum spune un colind, Sărbătoarea lui Hristos, să ne fie de folos şi Doamne Ajută”, a precizat părintele Daniel Camară, coordonatorul Corului Belcanto din Sărmaşu

Pacea şi înfrăţirea dintre oameni

Corul Belcanto a luat fiinţă în decembrie 2005, la iniţiativa preotului Daniel Camară,  fiind format din elevii Liceului Teoretic “Samuil Micu” din Sărmaşu. Iniţial a fost un grup vocal mixt, format din 12 membri. Cu ocazia înfiinţării, grupul a debutat cu un recital de colinde la Radio Târgu Mureş. În momentul de faţă corul numără 40 de membri (soprane, altiste, tenori şi başi).

Componenţii corului sunt elevi provenind din diverse medii religioase şi etnice (români, maghiari, ortodocşi, reformaţi, adventişti, dirijaţi de un preot ortodox) care sunt animaţi de idealul binelui şi frumosului, pe care încearcă să-l descopere pe calea muzicii. “Corul Belcanto este o dovadă a faptului că pacea şi înfrăţirea dintre oameni pot deveni realităţi concrete, doar atunci când suntem capabili să depăşim şi, în acelaşi timp să transfigurăm cotidianul”, a precizat părintele Daniel Camară.

Cu colindul la ÎPS Irineu

Corul Belcanto a susţinut numeroase concerte în Sărmaşu şi în ţară, deplasările fiind sponsorizate de Primăria şi Consiliul Local Sărmaşu. Cu un repertoriu divers şi bogat, luna decembrie pentru Corul Belcantp este destinată colindelor, printre cei care se vor bucura de aceastea fiind şi ÎPS Irineu al Alba Iulia . „Am participat duminică cu Corul Balcanto la Festivalul „Flori dalbe, flori de măr” de la Palatul Culturii. Ziua de joi a fost dedicată instituţiilor şi firmelor din Târgu Mureş iar luni urmează să fim prezenţi la Alba Iulia unde îl vom colinda pe ÎPS Irineu”, a precizat pr. Daniel Camară.

“Model pentru ei ca şi direcţie de urmat”

Corul Belcanto a fost însoţit în vizita la Târgu Mureş directoarea Bibliotecii „Samuil Micu din Sărmaşuu, Dinuca Burian şi de primarul Ioan Mocean, care a subliniat tradţia ca în fiecare an Sărmaşul, prin Corul Belcanto să colinde instituţiile judeţului, în spiiritul tradiţiei creştine. “Conform tradiţiei, oraşul Sărmaşu an de an, cu Corul Belcanto condus de părintele Camară Daniel colindă instituţiile judeţene, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş , SRI, agenţi economici. La aceste firme copii pot culege date din experienţa acestora, să fie un model pentru ei ca şi direcţie de urmat după liceu. Această tradiţe se păstrează de când sunt eu primar şi dacă bunul Dumnezeu ne ţine sănătoşi vom continua această relaţie frumoasă cu instituţiile judeţene”, a precizat Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close