Uncategorized

Cosmin Vancea: “Doresc sa înscriu cât mai multe goluri”

Fotbalistul Cosmin Vancea în vârsta de 23 de ani a evoluat la echipa ASA Târgu-Mures în perioada 2003-2005 în liga a treia. Vancea practica fotbalul de 12 ani, fiind junior la ASA Târgu-Mures, iar apoi jucator la Mobila Sovata si Gaz Metan Medias, echipa promovata în prima liga fotbalistica. Cosmin Vancea s-a transferat recent la echipa târgumureseana Trans-Sil, viitoare FC Municipal, care va evolua în noul sezon competitional în esalonul second.

Reporter: De ce ai refuzat sa mai semnezi cu echipa Gaz Metan Medias?

Cosmin Vancea: Nu se pune problema ca am refuzat echipa de prima liga Gaz Metan Medias. Sunt împrumutat de la echipa medieseana pe un an de zile la Trans-Sil. Aici exista mari sanse sa joc si sa demonstrez ceea ce pot, deoarece la Târgu-Mures se doreste ceva bun, orasul nemaiavând echipa în esalonul secund de mult timp. Oricum mi-am dorit sa revin acasa. Am aici familia si o multime de prieteni.

Rep.: Ai semnat deja contractul cu Trans-Sil?

C.V.: Momentan nu am semnat nici un contract. Ne-am înteles ca zilele acestea sa semnam si contractul si totul va fi rezolvat.

Rep.: Cu cine te întelegi cel mai bine la echipa?

C.V.: Ne cunoastem în ansamblu toti jucatorii. Suntem un colectiv si trebuie sa ne integram în cadrul echipei, deoarece au venit multi jucatori noi. Este necesar sa facem un grup unit.

Rep.: Cum vezi viitorul echipei Trans-Sil?

C.V.: Sper sa fie bine. Se doreste închegarea unei echipe bune care sa faca fata în esalonul second. Se lucreaza si la stadion si observ ca se vrea mult aici. Banuiesc ca obiectivul în primul an va fi evitarea retrogradarii, fiind la început, iar apoi poate vom trage pentru prima liga.

Rep.: Te-ai acomodat în cadrul echipei?

C.V.: Este de vreme sa spun acest lucru. Suntem multi jucatori noi si dureaza omogenizarea, dar sper ca totul va fi bine.

Rep.: De ce ai ales Trans-Sil-ul?

C.V.: De mult timp municipiul Târgu-Mures nu a mai avut o echipa în esalonul secund, iar publicul muresean este dornic sa vada fotbal adevarat. Nu poti compara liga a treia cu esalonul secund.

Rep.: Ce gânduri de viitor ti-ai propus?

C.V.: În primul rând vreau sa ma pregatesc foarte bine pentru ce va urma. Sper sa îl conving pe domnul Bodea, antrenorul principal al echipei, de calitatile mele fotbalistice. Îmi doresc sa ma foloseasca cât mai des în jocuri si sa ajut cât mai mult echipa prin goluri înscrise si bineînteles prin prestatia mea în teren.

Rep.: Cum apreciezi fotbalul muresean în prezent?

C.V.: Momentan este foarte greu de spus. Stadionul Municipal se afla întrâo stare degradabila, dar cred ca va fi refacut. Daca vor exista bani totul este posibil. În primul rând ai nevoie de terenuri bune de joc si de stadion. Cred ca în municipiul Târgu-Mures fotbalul va ajunge acolo unde a fost odata, adica în primul esalon.

A consemnat Sorin CRACIUN

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close