Casa si Gradina

Cum sa alegi cele mai bune scaune pentru livingul tau?

De multe ori, cand ne gandim la cele mai importante camere din locuinta noastra, pe primul plan nu punem bucataria sau livingul, desi acestea sunt cele mai utilizate camere, unde se petrec cateva dintre cele mai frumoase momente alaturi de cei dragi. Din acest motiv, uneori aspectul de scaune cade undeva pe ultimul plan. Insa daca stam sa ne gandim, ce fel de bucatarie sau living ar fi completa fara un set de scaune comode?

In cazul in care bucataria ta nu este conceputa pentru a putea salaslui o masa mare, poti lejer muta masa in living. Din acest motiv, vom vorbi despre aceste scaune, scaunele pe care vor sta musafirii tai cand vin in vizita la tine si cand servesti mesele preparate cu grija.

Alegerea scaunului perfect

Ce inaltime sa aiba scaunul ales de tine – poate la prima vedere nu pare un aspect important, insa hai sa o luam asa: ajungi in magazin, alegi masa pe care o vezi cel mai bine in livingul tau, insa nu vine cu un set de scaune. Nicio problema. In acest fel iti poti lasa imaginatia libera si sa alegi pe urma cele mai reusite scaune pentru a completa masa. Insa, daca scaunele alese de tine sunt prea inalte si nu poti sta la masa deoarece te lovesti constant cu genunchii de ea? Sau daca scaunele sunt prea joase si nu ajungi ca lumea la masa? Astfel, si daca alegi masa separat, trebuie neaparat sa faci niste calcule inainte de a cumpara scaune, pentru a te asigura ca nu vor da numai bine, ci ca vor fi si comode.

Partea de suport – acest lucru depinde de spatiul pe care il ai pentru masa si scaune. Cele mai bune scaune vor fi cele care ofera cel mai bun suport, atat pentru spate cat si pentru brate. Insa, daca spatiul este prea mic, poti opta pentru scaune ce ofera un suport bun pentru zona lombara. Musafirii tai nu ar trebui sa stea incordati in timp ce savureaza cina pregatita de tine. Trebuie sa ai insa grija si la inaltimea spatarului. Daca poti alege, este mereu mai bine sa alegi un spatar mai inalt decat unul jos, care sa raneasca coloana.

Conteaza materialul – de peferat ar fi sa alegi scaune calitative, pe care sa se poata sta lejer, fara ca materialul acestora sa provoace transpiratie. Alegerea in functie de design tine strict de preferintele tale. Trebuie sa alegi o masa si scaune care sa fie in ton cu stilul deja existent in camera. Daca ai optat pentru un stil minimalist, nu prea poti alege scaune rustice. Culoarea acestora nu trebuie sa fie identica cu cea a mesei, din contra, te poti juca cu contrastele, cat timp insa ramai in jurul aceleiasi palete de culori.

Locul in care gasesti ceea ce iti doresti

Pentru a alege cele mai bune scaune pentru livingul tau, poti arunca o privire asupra ofertei celor de la elvila.ro, unde vei gasi si cele mai inedite mese si alte elemente de mobilier, atat pentru living, bucatarie cat si pentru dormitor. Pentru orice intrebari sau nelamuriri ai avea, ii poti contacta aici pe specialisti la adresa de email contact@elvila.ro, pentru a gasi impreuna combinatiile perfecte pentru casa ta!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close