Casa si Gradina

Utilizarea de lac lemn exterior – cum sa il alegi corect si ce sa eviti

Nu exista nici o intrebare cand vine vorba de materialul utilizat pentru a construi micul tau rai din gradina. Lemnul va fi mereu un material clasic si elegant, mai ales pentru spatiile exterioare, reusind sa confere un look rustic. Insa adevarata intrebare este, cum poti proteja acest lemn in fata intemperiilor si expunerilor? Multi iti vor recomanda lac lemn exterior, insa este aceasta idee una folositoare sau mai bine nu?

Gandeste-te la anotimp

Un lucru important de luat in considerare este anotimpul in care vrei sa pui la cale mica ta oaza verde din gradina. Iarna nimeni nu are chef sa isi faca de lucru pe afara, astfel ca urmatoarea varianta ramane primavara. Mai ar fi inca o luna destul de buna pentru a pune la cale lemnul pentru ce va urma, pentru ploile de vara si viitoarele ingheturi de iarna. De aceea se foloseste, in primul rand, lac lemn exterior, pentru a conferi o protectie cat mai durabila oricarui lemn. Iar lemnul care va ramane in exterior este cel mai expus intemperiilor. Asta nu inseamna ca nu poti folosi procesul de lacuire si pentru parchetul din interiorul casei, din contra.

Care sunt pasii ce trebuie urmati? Aplicarea de lac lemn exterior este un proces mai complicat decat pare la prima vedere. Multi considera ca ajunge cumpararea de lac si vopsirea lemnului. Insa lucrurile nu stau chiar asa. Trebuie sa fie aplicat un grund pe lemnul natural. Ce rol are acest grund? Va proteja lemnul din interior, impotriva cariilor, a ciupercilor si a altor elemente externe ce ar putea ajunge sa distruga lemnul din interior. Pe langa acest rol protectiv, grundul mai asigura si intarirea fibrelor de lemn, astfel de in momentul in care vei aplica urmatorul strat protectiv, lac lemn exterior, lemnul va fi mai pregatit sa il absoarba.

Culori si finisaje

Acum intra in discutie alegerea unui lac lemn exterior care sa vina aplicat. Aici ramane la altitudinea ta ce fel de culoare si finisaje preferi. Vei gasi lacuri la diferite preturi, culori si modele. Ins aia in considerare ca va trebui sa aplici minim doua straturi pentru ca lacul sa isi faca efectul de protectie pe termen indelungat. Partea cea mai buna la lac lemn exterior este ca nu va trebui sa astepti foarte mult ca acesta sa se usuce, nu este greu e aplicat, astfel poate duci chiar tu munca la capat, fara a apela la serviciile altora.

Dupa cum spuneam, vei gasi lac lemn exterior la diferite preturi. Cel mai bine e sa cercetezi piata pentru a afla care lac prezinta cel mai bun raport pret-calitate si sa il alegi pe acela. Nu ignora insa calitatea, deoarece este vorba de constructiile din gradina ta, care nu vrei sa se strice prea curand. Astfel, poti sa te uiti la oferta celor de la klebrom.ro, unde vei gasi nu doar cele mai calitative lacuri ci si folii si adezivi!

Oricine viseaza la un moment dat in viata sa locuiasca in casa aceea perfecta din suburbii, sa aiba gardul alb ca in filme si o mica gradina plina cu flori si legume. Oricine viseaza sa isi poata lasa cainele liber in curtea din spatele casei si sa isi vada copiii jucandu-se in aer liber. Si ce poate fi mai placut decat sa iti petreci weekendurile pe veranda terasei tale sau a ciupercutei din curtea gradinii, alaturi de cei dragi?

Pe Klebrom.ro te asteapta cea mai ofertanta gama de lac pentru lemn exterior: alege-l de aici pe cel potrivit proiectelor tale.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close