Uncategorized

Demisii la pas în CL Târgu Mureș

Consiliul Local târgumureșean a fost părăsit săptămânile trecute de unii dintre veteranii săi: Molnar Gabor și Florin Vlas. Fiecare cu motivul lui, fiecare cu istoria lui. Cei doi au decis că e mai bine în afara administrației locale. De care par a fi plictisiți.  Înaintea lor au renunțat, mai de bună voie ba forțați, la funcțiile publice Bogdan Buda (ex-PSD) și Constantin Florea (ex-PNL).

Odiseea demisiilor din CL Târgu Mureș pare că nu se va opri niciodată. După ce a amenințat timp de câteva luni că își va da demisia din forul local, ex-pesedistul Florin Vlas a decis că e momentul să se retragă și din administrația locală. „Am demisionat vineri din Consiliul Local Târgu Mureș. Pur și simplu am decis eu că este momentul. Am afaceri care merg bine, sunt plecat din țară foarte mult timp. Nu vreau să mai fac politică, mai ales că pentru mine ea a fost un hobbyâ€, a declarat Vlas. Florin Vlas a fost exclus din partid în luna martie 2011, după ce, în luna februarie a fost suspendat din partid,  fără a i se retrage sprijinul politic în CL Târgu Mureș.

Demisii și excluderi cu cântec în tabăra liberală

De la începutul său, actualul Consiliu a fost sortit unor scindări memorabile. Primul care la părăsit a fost ex-consilierul ministrului sănătății Victor Mora care nu s-a adaptat la condițiile de lucru. A fost urmat îndeaproape de colegul liberal Marius Ichim, care a decis după 6 luni viceprimărie că e mai ușor să conduci o crâșmă decât un oraș. După multe vaiete și convulsii, locul lor a fost luat de Constantin Florea și Alexandru Pui. Primul, s-a trezit peste noapte că nus e mai regăsește în doctrina liberală și a fost exclus imediat din partid. Asta nu l-a împiedicat să rămână consilier până în toamna acestui an, când a decis că e momentul să plece fiind înlocuit de Călin Ceontea. Și-a încheiat misiunea cu brio de a le asigura lui Florea&Co majoritatea în Consiliul Local.

PSD-ul lui de treabă

În tabăra social-democraților lucrurile au stat la început destul de calm. Cei doi consilieri obținuți după alegerile din 2008 părau că lucrează destul de bine. Asta până când au vrut să schimbe actuala conducere a filialei județene, fapt ce le-a adus mazilirea mai întâi din funcțiile din partid și mai apoi din cele publice. Primul care a părăsit barca CL Târgu Mureș a fost fostl proprietar de televiziune și coleg de partid al edilului local Dorin Florea, Bogdan Buda. Aceasta, neprimind funcția de președinte al social-democraților târgumureșeni, a avut un discurs furibund care a dus la excluderea din partid. Buda, nu s-a cramponat în funcția obținută pe lista de partid și a preferat să-și dea o onorabilă demisie din forul local. Nu același lucru l-a făcut Florin Vlas, fostul președinte al organizației din orașul reședință de județ, care deși a fost exclus din partid și-a continuat mandatul ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Ca să le arate cine este cel mai tare, Vlas a vrut să-l pună pe „prietenul†Vali Precup în locul demisionarului Buda pentru a le da cu tifla celor din conducere. Nu a reușit decât să-i încurce câteva luni. Suficient!

După liberali…pesediștii rămân fără aleși locali
După ce liberalii au rămas fără nici un consilier local în forul târgumureșean, a venit rândul celor din PSD să nu aibă vreun reprezentant. Cum-necum, exclușii și mai nou demisionarii Buda și Vlas nu le-au fost găsit înlocuitori. Asta poate și cu ajutorul executivului primăriei și a secretarului municipiului care au găsit mereu chichițe legislative pentru a amâna sau a respinge anumite nominalizări.

Makkai și vremea bună

La polul opus se află partenerii de coaliției a pedeliștilor. Cei de la UDMR au reușit să-l înlocuiască pe demisionarul Molnar în doar câteva zile de la demisia sa. Șeful meteorogiei mureșene, Makkai Gergely s-a trezit peste noapte în echipă cu cel care-l critica în urmă cu câteva luni, atunci când se împotrivea desființării sau mutării stației meteorologice. Acum va trebui să voteze proiectele executivului la fel ca oricare udemerist ce se respectă

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close