Uncategorized

Dezvoltatorii imobiliari (II)

Proprietati&Imobiliare in Plus face o incursiune printre proiectele viitoarelor zone rezidentiale judet

In numarul anterior, revista Proprietati & Imobiliare in Plus v-a prezentat proiectele viitoarelor zone rezidentiale din Targu-Mures. In acest numar va oferim continuarea, cu situatia din municipiu si zonele limitrofe – proiecte care au obtinut favorabil avizul de mediu si isi asteapta autorizatiile de constructie, sau certificatele de urbanism. Pe masura ce aceste proiecte vor incepe sa prinda contur, vom reveni cu mai multe detalii.

Targu-Mures

Datorita investitiilor din ultima perioada, in urma cu 10 ani fiind o zona limitrofa, fara a prezenta interes deosebit, Calea Sighisoarei s-a transformat acum intr-un adevarat cartier rezidential. Este o zona care se preteaza constructiei de blocuri de locuinte. Acolo se pregatesc un bloc de locuinte, proiectul fiind in stadiu de PUD, inaintat de Oprea Nicola si Calin-Gabriel si un ansamblu de locuinte individuale, tot in etapa de PUD, al lui Stoica Ioan si Emilia.

Un alt ansamblu de locuinte colective, actualmente tot in PUD, va fi construit de Stefan Eugen, pe strada Suceava. Cladirea va fi un bloc de parter, plus 6 etaje, structura avand si subsol, respectiv demisol.

Sangeorgiu de Mures

E o comuna care, incet-incet, tinde sa devina un cartier al municipiului. S-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, datorita expansiunii imobiliare in zona.

Kovacs István are PUD pentru construire de case de locuit pe strada Tofalau. In stadiu de PUZ se afla proiectele lui Barsan Dumitru pentru 16 case de locuit, precum si colaborarea dintre Barsan Dumitru si Ilea Ioan, tot pentru un ansamblu de case.

Alte zone

Pe strada Principala din Santana de Mures, pe unul din putinele terenuri ramase neconstruite, Demeter Claudiu va construi un ansamblu de locuinte colective.

O alta comuna care e pe cale sa se “lipeasca” de Targu-Mures, Corunca, e tinta lui Lászlo Mihai, detinatorul PUD pentru o noua zona de case de locuit.

Nici Livezeni-ul nu a fost uitat. Acolo, alte case de locuit se pregateste sa construiasca Nyaradi Laszlo. Proiectul e in stadiu de PUZ.

In continua extindere a pietei imobiliare muresene si datorita orientarii spre zone mai libere, probabil unde si pretul terenurilor nu a “explodat”, prea mult, inca, unii dezvoltatori isi directioneaza investitiile spre comune nu chiar “lipite de oras”. In comuna Sancraiu de Mures, sat Nazna, Sasu Mirel va construi un ansamblu de case. Pentru moment, proiectul e in PUZ-PUD.

O localitate care incepe sa prezinte potential este Ivanesti. Desi aflata la doi pasi de Targu-Mures, zona nu e nici foarte dezvoltata, nici tinta multor investitori. Inca. Pentru ca acolo va construi, speram nu peste mult timp, compania ADA Trading. PUZ-ul existent prevede constructia unui ansamblu de case de locuit.

Bradut-C. SUCIU

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close