Uncategorized

Divorțuri celebre

Căsnicia cuplului Gabriela și Zoltan Prosszer e în prag de destrămare, procesul de divorț fiind pe rol * Mircea Musgociu, un alt om de afaceri de Top 300 Capital, se pregătește și el să-și ia la revedere, de la Simona * Florentin Moldovan, unul din proprietarii COMAT, a ales libertatea * Aproape de ruptura matrimonială a fost și afaceristul reghinean Mircea Nădășan * Nici politicienii nu au avut parte de liniște familială * Cu voia sau fără voia lor, Eugen Nicolăescu, Marko Bela, Kelemen Atilla, Dorin Dăneșan sau Adrian Gherca au fost pentru o perioadă burlaci * O radiografie a vieții nevăzute a VIP-urilor mureșene

Sunt bogați, au notorietate, au avut sau au succes în viața politică sau în afaceri. Nu același lucru se poate spune despre căsniciile lor. Iubitori de putere, fie ea politică sau financiară, ei au eșuat la un moment dat în viața privată, alegând să se despartă de cele (cei) cărora le-au jurat credință. Unii au avut puterea de a reîncepe să zidească din temelie o familie. Alții preferă să mai aștepte. Obișnuiți cu lumina reflectoarelor, cu aparițiile în paginile ziarelor, divorțurile lor au fost, însă, lipsite de spectaculozitatea, dar mai ales de mediatizarea de care s-au bucurat sau se bucură atunci când vine vorba de afaceri sau de politică.

Lacrimi de miliardar

Au vile de lux, automobile din ultima generație, haine scumpe, au călătorit în cele mai frumoase și spectaculoase locuri de pe glob și posedă bogății pe care omul de rând le vede doar în fotografii sau în filme. Și totuși, aceste lucruri nu par să fie suficiente, când vine vorba de cuplul Gabriela și Zoltan Prosszer, ex-proprietarii grupului Paneuro.

Inginerul tehnolog Zoltan Prosser s-a căsătorit în urmă cu 18 ani cu Gabriela, care lucra atunci ca asistentă medicală. În 1990 au demarat o mică afacere, un garaj auto, la inițiativa Gabrielei Prosszer. În 1995 deschideau deja un magazin în București, iar un an mai târziu erau recunoscuți pe piața națională a distribuției de piese auto. În 1999, soții Prosszer se implică în activitatea de producție, prin cumpărarea companiei Romcab. Familia Prosszer are și doi copii: Alexandra, 17 ani, elevă la Viena, și Robert, 7 ani. Ultimii ani, însă, le-au adus declinul în afaceri și furtuna în viața particulară. Iar de la mariajul strălucitor, cum se vedea din afară, Gabriela și Zoltan Prosszer au ajuns acum în sala de judecată. Divorțul este pe rol.

Semn că bogăția nu este suficientă și nici cheia unui mariaj nu neapărat fericit, dar cel puțin reușit. Și semn că, parafrazând titlul unui filmuleț de duzină, “și bogații plâng”.

Afaceri vs viață familială. Dilema Musgociu

Dacă destinul familiei Prosszer este acum la mâna judecătorului, aceeași cale s-ar putea să o aleagă și milionarul în dolari Mircea Musgociu. Patron al grupului de firme Profitec, prezent constant în Topul 300 Capital, recent investitor în imobiliare, Musgociu se poate lăuda cu ascensiunea în lumea afacerilor. Încet, calculat și sigur. În viața particulară, însă, mariajul său cu Simona – casnică – a scârțâit întotdeauna, acest lucru nemaireprezentând un secret. Mircea și Simona Musgociu s-au căsătorit la începutul lui 1995. Cu toate că soții Musgociu au doi copii, o fetiță, Alexandra, și un băiețel, Alexandru, căsnicia e pe ducă.

Aproape de divorț a fost și afaceristul reghinean Mircea Nădășan, patronul Caticris, Micador și a altor societăți. Între timp, însă, soția l-a primit din nou acasă.

Nu același lucru s-a întâmplat cu Florentin Moldovan, unul din patronii COMAT, care a ales în acest an libertatea, mutându-se de acasă undeva în Libertății.

Iar dacă bărbații conduc în topul divorțaților (sau în prag de divorț) celebri, avem și o femeie de afaceri care și-a trimis bărbatul la plimbare, în urmă cu doi ani. Cecilia Hâncu, patroana Târnava SA Sighișoara, a divorțat de Alexandru Mânzu în 2003, după ce acesta a ajutat-o să ajungă la conducerea firmei. Pe lângă afaceri, Hâncu se ocupă și de politică, fiind consilier local din partea PNL.

Judecând sau pledând propriul divorț …

Poate cea mai aparte categorie de VIP-uri locale care au ales să meargă pe drumuri separate față de partenerii lor sunt cei din domeniul justiției. Aparte, deoarece ei cunosc cel mai bine traumele, consecințele, inclusiv financiare, dar mai ales impactul, de multe ori nefast, asupra copiilor, pe care le implică un proces de divorț. Pentru că ei judecă și pledează în astfel de procese, procese care, oricât de amiabil s-ar despărți soții, lasă urme dureroase.

Lucian Chiriac și Corina Jeflea au format până anul trecut un cuplu de avocați care se puteau plânge de orice, doar de lipsa clientelei nu. Surse apropiate celor doi ne-au mărturisit că intenția de a divorța era mai veche, dar bunurile dobândite în comun, inclusiv cabinetul avocațial, i-au mai ținut o perioadă împreună.

Judecătorul Virgil Ogrean, fost șef al Poliției, a trăit și el experiența destrămării căsniciei, în prag de pensionare. Divorțul s-a pronunțat înainte de a intra în magistratură.

În politică se poartă a doua oară

Scena politică mureșeană nu a fost zguduită în ultimii cinci ani de scandaluri de divorț. Dar, deoarece mulți politicieni s-au afirmat după ce au renunțat la prima căsătorie, considerăm că merită să inserăm și aceste istorii, care, de altfel, animă și politica mondială. Gerhard Schroeder, Francois Mitterand, Benjamin Netanyahu sau Bill Clinton sunt doar câteva exemple ale unor lideri politici care au fost subiecții unor scandaluri de presă, generate de legăturile extraconjugale, divorțuri, copii din afara căsătoriei etc.

Deputatul liberal de Mureș, purtător de cuvânt al PNL, Eugen Nicolăescu, a renunțat înainte de 2000 la prima căsnicie, pentru că era atras de politică. Poate pentru că a înțeles, târziu, că politica înseamnă putere. Iar puterea este cel mai puternic afrodisiac. Tată a doi copii, Nicolăescu le mărturisea nonșalant liberalilor în 2000, în timpul campaniei pentru parlamentare, că dacă nu ar fi divorțat, nu ar fi putut face politică. Recăsătorit cu Constance Nicolăescu, parlamentarul liberal are acum timp să facă aproape numai politică.

Marko Bela a renunțat și el la prima soție, care, de altfel, l-a ajutat să urce în ierahia UDMR și l-a scos din anonimat. Recompensa a fost divorțul. Între timp, Marko s-a recăsătorit cu Kos Anna. Nici Kelemen Attila nu face notă discordantă, fiind la al doilea mariaj, după ce a divorțat înainte de ’90 de Tamas Anna.

Senatorul Frunda Gyorgy nu a scăpat nici el de speculații privind un posibil divorț, însă despărțirea nu a mai avut loc.

Nici politicienii sighișoreni nu au scăpat de problemele matrimoniale. Primarul Sighișoarei, Dorin Dăneșan, a fost căsătorit, are un fiu de 11 ani, iar în prezent concurează cu succes la titlul de cel mai râvnit burlac.

Titlu pentru care s-ar putea bate cu Adrian Gherca, consilierul liberal, patron al Casei Vlad Dracul și al Hotelului Steaua, care în urmă cu doi ani a divorțat de Codruța.

Lumea medicală, sportivă sau artistică a fost rareori scena unor divorțuri, dacă ar fi să ne luăm după faptul că oricât am încercat să dăm de urma unor astfel de cazuri, care să fie și celebre, nu am reușit.

Laura IONESCU

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close