Uncategorized

Doctorul inimilor PSD poate fi Dragos Popa

Cât de mult conteaza ca Dragos Popa este din Fagaras, ca este doctor ca si Dorin Florea, ca se stie cu Victor Ponta de o viata de la TSD si a tinut legatura mai mult decât oricare alt muresean cu liderul PSD, ca are un job de manager de spital privat oferit de un actionariat extrem de valoros ca personalitati, profesionisti si imagine, tandemul Virgil Mailat si Constantin Copotoiu de la Nova Vita?!
Sigur, dupa nominalizarea sa ca presedinte interimar la municipiu la PSD în locul puternicului Florin Vlas si doar cu luarea la cunostinta a Comisiei Interimare din filiala Târgu Mures, numele de Dragos Popa a circulat pe buzele celor interesati de social democratie si de viitorul politic al resedintei de judet. Primarie, CJ, bugete, investitii, viitorul nostru al tuturor.
Nu-mi propun sa fac vreo schita portret a politicianului Dragos Popa, care înca nu a câstigat presedintia la vot, de altfel înca din seara alegerii la Reghin, consilierul local Bogdan Buda si-a anuntat public si el candidatura la alegerile din februarie 2011. Vlas deocamdata tace si nu e felul lui sa se faca nevazut asa, fara o ultima tusa. Dar trebuie sa remarc din capul locului ca dupa ce m-am întors de la Congresul din primavara al PSD de la Bucuresti, am punctat relatia lui Popa cu Ponta, în ciuda reprezentarii oarecum mai dese si directe a lui Cristian Georgescu prin functia ce o are în zona de capitala. si am scris ca Dragos Popa va deveni un jucator puternic în Mures. Prima ocazie sta sa vina peste trei luni. Cine va învinge sau va fi ales sef peste pesedistii de la municipiu va trebui sa candideze. Ca structura, Popa nu este extrem de direct, nu chiar atât de abscons în spatele termenilor juridico-politici ca si Cornel Briscaru, apropos trebuie urmarit tandemul celor doi, si nici atât de tehnicizat vrut alambicat nedezvaluitor a lui Alexandru Fratean. si nu a lasat sa se înteleaga clar ca va candida la primarie daca va fi ales. Dimpotriva, ademenitor – adormitor Dragos Popa a declarat ca cel mai bine pozitionat va fi trimis la lupta cea mare. Ponta a reiterat povestea cu nicio alianta cu PDL. Doar Nastase, fostul profesor al Micului Titulescu, a înmuiat asperitatile si a readus în atentie specificitatea judetului Mures. E o victorie de etapa a trioului Fratean – Briscaru – Popa. Ramâne sa urmarim ce va face aceasta comisie din sase membri ce trebuia sa conduca PSD Târgu Mures în epoca post Vlas si ce rost mai au Briscaru, Popa, Cosmin Pop, Florin Buicu, Doru Papuc, Mircea Pop daca seful e Dragos Popa si e interimar si candideaza. Apropos, am cautat CV dlui Dragos Popa si nu l-am gasit pe nicaieri pe net. Nu cred ca îi plac filmele cu gladiatori, dar cred ca nu vor avea multe zile pe la sefia municipiului niciunul dintre apropiatii echipei Vlas, respectiv: Lucian Cuesdean, iubitorul de albine Dogar, profesorul de muzica Calugar, Octavian Moldovan, Marcela Vasluian, onor producatorul Danescu, directorul de scoala Florin Oproiescu sau avocatul Ioan Pop Sabau.
Nu este exclusa revenirea lui Mircea Musgociu daca privim mai atent relationarile lui Mihai Popa cu Cornel Briscaru, via codul CAEN al fostei Case a Cartii cu toate cotloanele copertilor cu file nescrise înca.
Asa cum trebuie sa privim cu atentie la declaratiile consilierului local PSD Bogdan Buda care chiar daca nu e iubit la vârful judetului e decis sa intre în competitia pentru sefia PSD Târgu Mures. În viziunea lui Buda, doar daca câstigi pe circumscriptii asa cum se vor face alegerile pentru prima data la pesedisti, poti sa îti faci tu echipa si sa ataci Primaria municipiului. Chiar daca nu s-au iubit, s-ar putea produce o revenire a trupei lui Vlas alaturi de a lui Bodgan Buda, si de ce nu o reactivare a echipei Ovidiu Natea, care are prin omul de afaceri Ionut sandru si relatiile sale precumpanitor energetice în Bucuresti, au sanse de a da noi valente cursei politice. Toate acestea pot scrie o disputa-dezbatere reala la conducerea social democratilor târgumureseni. Revenind cu picioarele pe pamânt, în Ardeal nu am avut scoruri seriose de pesedisti vajnici la vot, iar în Târgu Mures istoria se repeta. PSD Târgu Mures nu a avut niciodata candidat serios.
Asta-i întrebarea? Va avea PSD Târgu Mures candidat propriu la Primarie?! Deocamdata, în partid, Dragos Popa e instalat – ales presedinte interimar, iar Bogdan Buda va candida la finala interna.
Mai e mult pâna vom afla pesedistul dispus, desemnat si pregatit sa îi înfrunte pe candidatii UDMR, PDL sau PNL?!

P.S. Au loc alegeri la nivelul presedintiei municipiului si judetului la PDL peste tot. stim ca Doru Opriscan e în plina campanie. Florea e în SUA. Ce face Claudiu Maior? Ramâne la judet secretar general sau vrea detronarea lui Opriscan?! De ce nimic despre judet?! Saptamâna viitoare.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close