Uncategorized

Dragi colegi”¦

Speram ca aparitia unei noi publicatii în presa clujeana, Zarul de Cluj, sa nu va streseze prea tare, ci dimpotriva, sa va readuca pofta de a scrie, de a citi, de a cerceta, chiar de a râde…
Am observat ca unele lucruri care altadata erau spuse în presa cu voce tare, astazi nu mai sunt nici macar soptite… Putem da vina pe Ei, care ne constrâng economic si, indirect, editorial, sau putem da vina pe Noi, pentru rezistenta slaba pe care o aratam cu gândul inoculat de tot felul de pseudo-specialisti, ca presa, în special cea scrisa, nu mai are viitor. Sau putem da vina, si pe Ei, si pe Noi.
Dar în loc sa cautam vinovati, poate ca e mai bine sa facem ceva. si asta încercam noi cu Zarul de Cluj, un saptamânal de informatie scrisa putin altfel, de investigatie serioasa, dar spusa uneori pe un ton neserios, glumet, de caricatura de buna calitate, de trucaje foto menite a-i reînvata pe cititori sa zâmbeasca.
Destul cu crisparea, sa abordam altfel viata, criza, politicul, sanatatea, afacerile, sportul…
Primul numar al Zarului de Cluj e în piata de vineri, 15 octombrie 2010. Poate redactorii au scris despre unii gândindu-se la altii, poate fata de la corectura a mâncat doua litere, poate culorile la tipar au iesit mai prost decât de asteptam, poate reactia voastra nu va fi cea potrivita, dar noi suntem cu zâmbetul pe buze.
Ne-am întors în Clujul nostru drag.
Ce bucate avem în primul numar? Ce am gatit, ce reteta? Sa zicem asa: Se iau patru bucati masoni din Cluj, se calesc bine în tigaie, se pun la racit la coada unui avion Wizzair. Pasul doi: se ia una bucata rector la UBB, se toaca marunt-marunt si se condimenteaza cu un interviu aproape ireal cu Ghita Funar. Se adauga lapte batut de la zootehnistul Daniel Buda, piper de la Hârdau, boia de ardei de la pirandele lui Sarkozy. Se amesteca si se pune la fiert în Cluj Arizona. Apoi, o caricatura mare se da pe razatoare si se asezoneaza cu o juma de cana de fotbal. La final, aceste ingrediente se toarna într-un vas mare, de regula cât o banita, si se omogenizeaza cu un mixer de mare putere. Crema care se formeaza e Zarul de Cluj. O reteta care te înnebuneste.
Luati si mâncati!
Pofta buna.

Aurelian GRAMA – de data asta mai mult cu numele…
Alin BOLBOS – si de data asta mai mult cu scriitura…

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close