Administratie

Drum asfaltat spre Festivalul Văii Gurghiului

-1La cea de-a zecea ediție a Festivalului Văii Gurghiului, organizatorii se pot mândri cu un drum asfaltat care îi duce pe turiști până la platoul Fâncel. Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dore a vizitat șantierul de la Ibănești pentru a vedea cum decurg lucrările și dacă promisiunea făcută de autoritățile județene și locale cetățenilor din județul Mureș se respectă. Lucrările la drumul care duce spre festival decurg conform graficului și cel mai probabil acestea vor fi terminate în următoarele două săptămâni. “De trei ani atât noi, cei din echipa Consiliului Județean Mureș, cât și autoritățile locale de pe Valea Gurghiului au făcut o promisiune: că la ediția aniversară a festivalului, cea de zece ani, toți cei care vizitează această zonă se vor deplasa pe un drum asfaltat. Pot spune că împreună cu o echipă de oameni hotărâți am reușit să îndeplinim această promisiune. Consiliul Județean Mureș continuă investițiile la cei aproximativ 800 de kilometri de drumuri din administrarea instituției. Vrem ca până anul viitor în județul Mureș să nu mai existe drumuri de pământ și să ne putem mândri că avem cât mai multe drumuri asfaltate” a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre.

Fb 3Investiție de 3,24 milioane lei

Lucrările la drumul ce duce spre bariera de la Fâncel fac parte din proiectul de “îmbrăcăminți ușoare rutiere pe DJ 153 C Reghin-Ibănești-Lăpușna-limită jud. Harghita km 26-930 la 29-500”. Lungimea drumului ce va fi modernizat este de 2,57 kilometri. Proiectul prevede o lățime de 6 metri a drumui, amenajarea a 9 podețe și a 9 drumuri laterale. Totodată vor fi construite ziduri de sprijin pe o distanță de 7,5 metri. Lucrările au fost demarate în data de 29 iunie iar durata prevăzută în contract este de 6 luni. Valoarea totală a contractului se ridică la 3.247.356 lei, cu TVA inclus, iar garanția lucrărilor este de 24 de luni.

Utilitatea drumului din localitatea mureșeană Ibănești nu se reduce doar la atragerea turiștilor la Festivalul Văii Gurghiului. Impactul acestei investiții este unul mult mai extins, prin efectele pe care le va avea în dezvoltarea economică a zonei de pe Valea Gurghiului, a deschiderii de noi pensiuni și locuri de atracție pentru turiști și a organizării unor evenimente sportive, culturale și sociale în zonă. Totodată, Valea Gurghiului, prin patrimoniul său natural deosebit va reprezenta unul dintre punctele promovate în proiectul de candidatură a municipiului Tîrgu-Mureș la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close