Religie Cultura

Interviu cu tânărul din spatele festivalului Remember Rock Luduş.

dudilaÎn aşteptarea festivalului care va aduce pe scena din Luduş 13 trupe de rock şi metal în 5-6 septembrie, am decis să stau de vorbă cu organizatorul evenimentului. Acesta a reuşit să-i strângă laolată pe o scenă pe cei de la Holy Motors, Marchosias, Bucovina, Truda, Dirty Shirt, Luna Amara, Sirius, Comati, For The Wicked, Loudrage, TARG3T, ALTAR şi Robin and the Backstabbers la un festival la care e gratuită atât participarea cât şi camparea.

Rep.:În primul rând aş vrea să vă prezentaţi şi să-mi spuneţi cine sunteţi dumneavoastră.

Marius Dudilă: Salut, numele meu este Marius Dudilă, am 23 de ani și sunt din Luduș. Anul trecut am absolvit Facultatea de Construcții din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca și în prezent lucrez ca inginer constructor și sunt masterand în cadrul aceleiași facultăți.

Rep.: Cum ai ajuns să te implici în crearea unui astfel de eveniment?

M.D.: Mi-a plăcut întotdeaună să organizez chestii. Am început voluntariatul în facultate, în cadrul Organizației Studenților din Universitatea Tehnică, OSUT, care și acum mă ajută pe partea de imagine. Apoi, în anul 2013, m-am hotărât să introduc voluntariatul pentru evenimente și în Luduș. Atunci am inițiat proiectul Vara Ludușeană, având ca partener pe domnul Ovidiu Pop, consilierul primarului Cristian Ioan Moldovan de la acea vreme.

Rep.:De ce un festival rock/metal?

M.D.: Ascult muzică rock de când mă știu. Am început de mic să ascult rock clasic: Queen, Scorpions, Pink Floyd etc., asta și datorită părinților mei, cărora le mulțumesc pe această cale. Mi-am dorit de mic să văd un festival ”din acela mare” de muzică rock în orașul meu natal. Iată, 20 de ani mai târziu, 2015, îl organizez chiar eu și cu trupe pe care eu, personal, le ascult zilnic.

Rep.: Care au fost criteriile după care ai selectat aceste trupe?

M.D.: În primul rând sunt trupe pe care eu le ascult, aşa cum am zis, zilnic. În al doilea rând am vrut să fie trupe cât mai variate, pentru toate gusturile. Trupe de top pe genul lor muzical. De asemenea am făcut și un sondaj înainte de contactarea trupelor, pe facebook, pe un grup de rock al ludușenilor.

Rep.: Cât de greu e să realizezi un astfel de proiect? Cât durează?

M.D.: Ideea proiectului am început să o dezvolt în luna ianuarie a acestui an, deci destul de mult. E destul de greu, implică foarte multă muncă și foarte multă atenție și pe lângă asta să mai ai și un job… E greu, foarte greu. Dar cu puțină voință se poate orice.

Rep.: Ai fost ajutat sau susţinut şi de către alţii pe măsură ce avansai cu organizarea?

M.D.: Desigur…în primul rând, am fost susținut de Primăria și Consiliul Local Luduș încă de la început, cel mai mare sprijin venind însuși de la primarul orașului Cristian Ioan Moldovan. Apoi am mai primit susținere din partea domnului Gorgan Ioan, Music TDR Show Cluj-Napoca, care ne ajută cu scena și amenajarea spațiului. De asemenea am fost sprijinit de multă lume, voluntari, care doresc realizarea acestui eveniment Și nu în ultimul rând, am fost susținut chiar de membrii trupelor.

Rep.: Îi cunoşti personal pe o parte dintre membrii trupelor?

M.D.: Cu unii m-am mai întâlnit, am mai discutat, cu alții am reușit să vorbesc liber încă de la început și să își dorească să susțină dezvoltarea festivalului.

Rep.: La ce să se aştepte participanţii în afară de concertele deja anunţate?

M.D.:La un oraș prietenos și la multă distracție. Vom avea mai multe spații, de distracție, de relaxare, precum și multe standuri, cu de toate.

Rep.: Cum ai reuşit să pui pe picioare un asemenea eveniment, în condiţiile în care e gratuit?

M.D.: S-a organizat la Primăria Orașului un concurs de proiecte intitulat ”Finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit de interes public local”. Am depus proiectul și am câștigat. Asta înseamnă că evenimentul este public, deci gratis. Fiind nonprofit, tot ceea ce fac este voluntar.

Rep.: Şi ce-mi poţi spune despre promovare?

M.D.: Promovarea este națională. Am primit o mare susținere din partea revistelor rock naționale, Maximum Rock Magazine, Metalhead, JurnalRock etc. De asemenea de astăzi, 24.08.2015, ne merge spotul publicitar la radio Rock FM. Îi avem de asemenea parteneri pe Radio Transilvania, cel mai mare radio din Transilvania, cu peste 12 stații de transmisie, care ne transmit zilnic spotul. În rest, promovarea se face pe facebook, afișe, bannere și flyere. Am voluntari, participanți la festival, care lipesc afișe și în alte orașe ale țării, decât Ludușul. Așa a ajuns Ludușul să fie cunoscut de la Zalău până la Brașov sau din Timișoara până la Piatra Neamț.

Aşteptăm cu nerăbdare să înceapă festivalul care va zgudui Luduşul şi care cu siguranţă va face deliciul oricărui pletos care se respectă.

Şi nu numai.

A consemnat Mona MÎRZA

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close