Administratie

Energoplus si Casa Verde cu perdea portocalie

Cine a zis ca lânga 3-4 firme favorite la câstigarea licitatiilor în Târgu Mures nu mai încape niciuna sa-si scuipe în sân si sa citeasca! Adica, or fi avut Alfaconstruct, Izorep, Astor Valpet, Citadin Prest vremurile lor de bunastare, si le mai au înca, desi unii se dau loviti, altii chiar sunt loviti (de DNA) si altii au cazut într-o oarecare dizgratie vecina mai degraba cu discretia totala. Asadar, de ce sa nu încapa lânga ele o firmulita precum… Energoplus?

Fata de 2008, când a avut o cifra de afaceri de 360.000 lei, Energoplus a facut senzatie în 2009, când în plina criza financiara a crescut la 5,55 milioane lei si la un profit de 1,5 milioane. Cunoscatorii vor bulbuca ochii când vor calcula rata profitului, undeva aproape de 25%, în vremuri când alte firme nu stiau pe unde sa mai scoata camasa… În fine… Povestea de succes a Energoplusului a continuat si în 2010, când cifra de afaceri a ajuns la… scuze, înca nu avem datele disponibile, dar garantam noi ca a crescut frumusel. De ce garantam? Pai sa aruncam un ochi asupra contractelor cu statul câstigate de Energoplus începând cu jumatatea anului 2010. În 14 iunie, fara licitatie electronica, Energoplus, în asociere cu Senin Prodexp SRL, câstiga discret 671.770 lei, fara TVA. Autoritatea contractanta e Primaria Târgu Mures, care s-a gândit ca ar fi utila „furnizarea si montarea de parcari acoperiteâ€, 171 la numar. În luna urmatoare, iulie, Primaria Târgu Mures îsi gaseste de facut niste „reparatii si amenajari interioare în incinta sediului†si Energoplus, singurul ofertant, se apuca de treaba contra sumei de 345.764 lei, fara TVA. si pentru ca pofta vine mâncând si era nevoie de câteva „reparatii urgente†în institutii de învatamânt din Târgu Mures, în 22.10.2010, la circa o luna dupa începerea anului scolar, Energoplus este din nou chemata la datorie si platita cu 201.613 lei pentru a rezolva problema. Desertul a venit însa în preajma Craciunului, când Energoplus (ok, în asociere cu Izorep) a fost cadorisita cu contractul cu nr. 360, care se refera la „Furnizare si instalare echipamente necesare realizarii proiectului Casa Verde în Municipiul Târgu Muresâ€. Valoarea contractului, legat de fonduri comunitare, e de 3,4 milioane lei, fara TVA.
si atunci, de ce sa nu credem ca Energoplus si-a sporit frumusel cifra de afaceri, daca a prins toate aceste lucrari?
Dar cine e Energoplus, pour les ne-conaisseurs? Simplu: Ioan Nucu Man, director la FC Municipal Târgu Mures, Teodoru Moca, odata sef al Pietelor, apoi director al Serviciului de Coordonare si Transport Public Rutier din cadrul Primariei Târgu Mures, azi p-acolo pe undeva, Doru Borsan, consilier judetean PDL si Alexandru Danciu, un discret om de afaceri. Toti baieti destepti, nu?

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close