Administratie

Sindicatul îti citeste contorul pe 25 milioane euro

Ati fost vreodata curiosi cine va citeste contoarele de curent? Adica, ati fost naivi ca si mine si ati gândit ca vine un nene grabit de la Electrica si îsi noteaza într-o agenda cifrele respective? Nuu, dom’le, nu, e vorba de un serviciu externalizat pe care de multa vreme îl presteaza firmele sindicalistilor din energie! aia care urla seara de seara pe la televizor. Gratie generozitatii SC Electrica, capusele astea vor mai citi contoarele si în urmatorii doi ani, pentru circa 25 milioane euro. Sa vedeti…

În urma unei negocieri directe (pentru ca termenul licitatie le este strain probabil celor de la Electrica), companiile Alt Univers Company 2002 si Sindserv SA au bucurat în noaptea de Revelion din nou de afectiunea conducerii Electrica SA si au primit cadou citirea contoarelor la consumatorii din mediul rural si urban. Plus ceva servicii conexe, cum ar fi deconectarea si reconectarea rau-platnicilor. Totul la pretul aproximativ de 25 de milioane euro (contravaloarea în lei). Contractul acopera filialele de distributie ale Electrica, adica Muntenia Nord, Transilvania Nord si Transilvania Sud. Adica vreo 18 judete. Printre care si Muresul.
Cele doua companii, cliente vechi ale Electrica, sunt controlate de Adolf Muresan si deputatul PSD Dumitru Chirita, presedinte, respectiv presedinte executiv ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Electricitate – Univers.
La negocierile pentru primul contract, cu numarul 499, în valoare de peste 28,9 milioane lei fara TVA s-au prezentat, în asociere Alt Univers Company 2002 si Sindserv. La al doilea contract, cel cu numarul 500, în valoare de peste 24 milioane lei fara TVA, a fost desemnata câstigatoare Alt Univers Company 2002, iar la al treilea, cel cu numarul 501, în valoare de 30,3 milioane lei fara TVA, evident ca a iesit câstigatoare Sindserv. Au împartit deci frateste, în data de 31 decembrie 2010, pe când altii erau deja ocupati cu Revelionul.

Cum au devenit sindicalistii patroni cu banii statului

În martie 2002, liderii sindicali ai federatiilor Univers si Energia Mileniului III au decis sa-si faca propriile firme. În baza unui simplu protocol, sindicalistii au preluat de la Electrica serviciul de citire a contoarelor, cu tot cu angajatii respectivi. Asa au aparut SC Sindserv SA si SC Alt Univers Company SA. Practic, prin aceasta manevra liderii sindicali sunt si actionari, si angajatori si controleaza si sindicatul propriilor angajati.
Alt Univers Company 2002 are ca actionari 34 de persoane juridice. Printre administratorii societatii se afla si Adolf Muresan, presedintele Federatiei Univers (în care a fost contopita Federatia Energia Mileniului III). La SC Sindserv SA majoritatea actiunilor sunt detinute de Federatia Energia Mileniului III (54,4%), iar restul de alte persoane fizice si juridice. Printre actionarii minoritari se afla deputatul PSD Dumitru Chirita.

Traseul perfect de la simplu electrician la deputat…

Deputatul PSD este considerat “creierul†întregii afaceri derulate prin cele doua societati. Este actionar minoritar la Sindserv, presedinte al Sindicatului Liber Independent Energia Bucuresti, care detine actiuni la firma, presedinte executiv al Federatiei Univers, un alt actionar al companiei, si fost membru în Consiliul de Administratie al SC Electrica SA.
Între anii 1981-1990, a fost electrician sef de tura la Întreprinderea de Distributie a Energiei Electrice Bucuresti, dupa care devine presedinte al Federatiei Univers si al Sindicatului Liber Independent-Energia, dar si vicepresedinte BNS. Intra în PSD si obtine doua mandate de deputat (2000-2004, 2008-prezent), iar între 2004-2008 a fost vicepresedinte la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Lista contractelor cu statul derulate de cele doua companii in ultimul an:
Sindserv:
– 15.01.2011, contract citire contoare semnat cu Enel Distributie Dobrogea, valoare 4,5 milioane lei.
– 28.12.2010, doua contracte servicii suport pentru activitate comerciala semnate cu Enel Energie Muntenia SA, valoare 8 milioane lei.
– 08.10.2010, contract servicii suport pentru activitati comerciale incheiat cu Enel Energie Muntenia SA, valoare 2,8 milioane lei.
– 06.02.2010, contract citire contoare atribuit de Enel Distributie Muntenia SA, valoare 22 milioane lei.
– 16.06.2010, contract inlocuire contori monofazati de energie electrica pentru UTR Bucuresti semnat cu Enel Distributie Muntenia SA, valoare 5,1 milioane lei.
– 18.06.2010, impreuna cu Alt Univers Company SA si Electrux SRL, inlocuire contorilor monofazati de energie electrica pentru UTR Constanta, contract de 3,2 milioane lei semnat cu Enel Distributie Dobrogea.
– 19.04.2010, inlocuirea contorilor monofazati de energie electrica pentru EDM, EDB, EDD, contract castigat impreuna cu Alt Univers Company SA de la Enel Distributie Muntenia, valoare 5 milioane lei.

Alt Univers Company 2002:
– 27.12.2010, citire contoare semnat cu EON Moldova Distributie SA, valoare 9 milioane lei.
– 23.11.2010, servicii de operare date, contract derulat cu EON Moldova Distributie, valoare 5,8 milioane lei.
– 29.10.2010, citire contoare si servicii conexe, FDEE Electrica Distributie Transilvania Nord, valoare 2 milioane lei.
– 29.06.2010, recondecare/deconetcare consumatori, EON Moldova Distributie, valoare 2 milioane lei.
– 19.04.2010, inlocuire contoare, contract atribuit de Filiala de Intretinere si Servicii Energetice Electrica Serv S.A, valoare 5 milioane lei.
– 05.03.2010, servicii de incasare si facturare in casieriile Enel Energie, contract primit de Alt Univers Company 2002 si Sindserv de la Enel Energie.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close