Uncategorized

Excursie de consolare de 150 de milioane de lei

 Pasul 1 – Demisia

Alăturat, ZIARUL publică o copie după demisia scrisă de mână de către Kagan Ildiko – şef Serviciu Control Gospodărie Comunală şi Protecţ

ia Mediului din cadrul Primăriei Târgu Mureş. După cum se vede foarte bine, documentul a fost semnat pe data de 4 februarie 2004, iar motivaţia – care lipseşte cu desăvârşire din document pare a fi „stresul” acumulat în urma presiunilor de tot felul. Sursele ZIARULUI susţin chiar că ar fi vorba de „Afacerea Salubriserv” în urma căreia Sorin Ţerbea a preluat 30% din acţiunile acestei societăţi, iar la scurt timp – câteva zile – primarul a decis majorarea tarifelor la salubrizare cu 260%! Toate acestea s-au derulat exact în perioada în care Kagan Ildiko a avut intenţia de a pleca din Primăria Târgu Mureş.

Pasul 2 – Viena

Tensiunile acumulate în interiorul Primăriei Târgu Mureş arată că primarul

Dorin Florea se ocupă de o serie de afaceri „ de ultima sută de metri”. Se trag ultimele ghiulele.
Cum a găsit musiu primar Florea, de cuviinţă să rezolve această situaţie, este o cu totul altă discuţie. Pe data de 4 februarie Kagan Ildiko ajunsese la limita suportabilităţii şi şi-a depus demisia. Pe data de 16 februarie era în drum spre Viena, capitala Austriei. Aşa s-a rezolvat „criza” Kagan Ildiko.
Excursia a costat 3690 euro, 90 USD şi un milion de lei. Dar, abia dacă începem să desluşim modul în care a fost violat bugetul local!

Pasul 3 – Minciunile

Invitaţia de participare la prima ediţie a Congresului de Finanţare a Infrastructurii pentru Administraţii Regionale şi Municipalităţi din ţă

rile Europei Centrale şi de Sud-Est cuprinde un scurt chestionar care solicită datele personale necesare înscrierii la Congres. Primul aspect în neconcordanţă cu materialele prezentate consilierilor locali este suma care se achită pentru a participa la Congres. Pe actele consilierilor se va găsi suma de 950 euro, pe când – pe site-ul www.euroconvention. com se va găsi suma de 900 de euro. A doua neconcordanţă este aceea că dezbaterile au început pe data de 17 februarie, la orele 08.45 (ceea ce necesita deplasarea cu o zi înainte), dar s-au încheiat pe data de 18 februarie la orele 14.15, fapt ce nu necesita şederea pentru încă o noapte. Mai ales că, delegaţia a beneficiat de aportul unui şofer tânăr şi ambiţios.

Pasul 4,

greşeala fatală

Cea de-a treia neconcordanţă

, şi care finalmente este dovada de netăgăduit că ceva e putred în Danemarca, este faptul că delegaţia era formată din 4 persoane, iar la Congres au fost înscrise doar două (la care adăugăm şoferul)! Cine şi de ce a făcut deplasarea fără nici o motivaţie? Acum aflaţi … Cei trei funcţionari care au plecat la Viena sunt: secretar Maria Cioban (care a semnat înscrierea la Congres); arhitectul şef al oraşului – Angela Kovaci (direct interesată de oportunităţile de investiţii în infrastructură) şi Â… Kagan Ildiko, care din funţia de şef Serviciu Control Gospodărire Comunală şi Protecţia Mediului avea, probabil, de lucru în a găsi mizeriile din canalizarea Hotelului Intercontinental, sau trebuia, neapărat, să vadă dacă arborii seculari din curţile palatelor medievale sunt bine îngrijiţi. Dacă nu, eventual, să şi aplice vreo câteva amenzi nesimţiţilor de austrieci!

Pasul 5 – şah-mat

Revenim asup

ra idei de bază: de ce a plecat la Viena Kagan Ildiko, la doar două săptămâni după ce şi-a scris şi semnat demisia? Ca să se relaxeze, evident! Pentru mutarea de şah-mat vă prezentăm cheltuielile plătite din bugetul local, ca să nu existe suspiciunea că Kagan Ildiko nu a încasat şi ceva bănuţi pentru deplasarea la Viena!

Cheltuieli

Diurnă: 4 zile x 4 persoane x 35 euro

=560 euro (deci şi Kagan Ildiko!)

Cazare: 3 nopţi x 4 persoane x 150euro = 1.800 euro (deci, şi Kagan

Ildiko!)

Taxă de participare: 950 euro (alăturat

aveţi copie de pe site-ul oficial)

Transport: 380 euro

Carte verde + CASCO: 90 euro

Asigurări sănătate: 4 x 260.000 lei =

1.040.000 lei (deci, şi Kagan Ildiko!)

TOTAL: 3.690 euro, 90 usd, 1.040.000 lei

Dar până aici am descoperit doar jumătate dintre vinovaţ

i. În primul rând este primarul Dorin Florea, care dacă nu ştia nimic – înseamnă că nu e stăpân pe situaţie, dacă ştia – e pasibil de puşcărie. Secretarul Maria Cioban, ştia cu siguranţă ce a completat pe formularul de înscriere la Congres, şi câţi participanţi ar fi trebuit să efectueze drumul spre Viena. Dar avem şi 25 de consilieri locali care au votat acest proiect de hotărâre, şi care nu au descoperit mârşăvenia care le-a fost implantată în dosarele de şedinţă. Trebuia doar puţintică atenţie!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close