Uncategorized

Familia Bundy s-a mutat la noi!

Zicala cu viața bate filmul se pare că se adeverește și pe plaiurile noastre mureșene, unde actorii  de film sunt înlocuiți  cu succes de alte personaje, protagoniști ai vieții social politice din județ. Ultima peliculă în care actorii noștri locali sunt protagoniști este cea care are ca platou de filmare Școala Generală Nr. 2 din Târgu Mureș.

Pe ultima sută de metri a anului 2011, aleșii locali ai târgumureșenilor au aprobat în regim de urgență propunerea ca școala cu pricina să poarte numele fostului primar al Târgu Mureșului, Bernardy Gyorgy, cu largul concurs, cum era și de așteptat al consilierilor UDMR. La propunere au subscris și alte personaje, din afara găștii minoritarilor. PSD-iștii mureșeni au sărit ca arși de hotărârea adoptată în regim de urgență, hotărâți să se adreseze instanțelor de judecată. Totul bine și frumos până aici, unii votează, alții comentează, doar că disputa s-a transpus sub o altă formă, pe niște personaje de film. La concurență cu serialul “Ambulanța†(un film cehoslovac pe care cei care au prins anii de glorie ai comunismului și-l mai amintesc),  a apărut un alt serial, populat cu actori locali. Distribuția filmului cu pricina a fost făcută de către Cornel Brișcaru, secretar executiv al PSD Mureș în cadrul unei conferințe de presă de săptămâna trecută.

Cine sunt protagoniștii?

Ne explică secretarul executiv. “Ne aflăm în situația în care la îndrumarea vicepreședintelui PDL, Dorin Florea și a lui Laszlo Tokes, s-a format un grup organizat. Vedeam în presă că în acest grup organizat intra și Smaranda Enache, care susține inițiativa Consiliului Local în ce privește  numele de  Bernady, Școlii Generale nr. 2. Cred că suntem în acest moment ca în filmul cu familia Bundy. Al Bundy, în cazul nostru e Dorin Florea, Peggy Bundy e Smaranda Enache. Bineînțeles că au și doi copilași, care urmează să crească, băiețelul familiei, care e Claudiu Maior, iar fetișcana care e Koreck Maria. Trebuie stabilită cum e și firesc identitatea celui de-al 5-lea membru al familiei, câinele, care poate fi ori consilierul pe probleme de cultură al viceprimarului, ori  șeful Poliției Comunitare. E o problemă acolo, dar sunt absolut convins că în acest an se va stabili clar și identitatea celui de-al 5-lea membru al familiei Bundy, pentru că restul sunt cam stabiliți.  Suntem într-o familie mare și fericită, care din când în când se organizează  în tot felul de seminarii și simpozioane oferindu-i  satisfacție lui Dorin Florea când are nevoie,†a mai spus Brișcaru.
Măi să fie, am trăit să o vedem și pe asta, un serial de mare succes transpus pe plaiurile noastre, cu protagoniști din ograda proprie!
Diferența dintre cele două filme este una majoră. Dacă în serialul original, Al Bundy și familia produc hohote de râs, în cazul familiei Bundy de Mureș, nici vorbă de vreo poantă! Deși râsul ar avea și el rolul lui de a ne asigura imunitatea la prezentul pe care îl trăim. Dar cum să mai râzi, când avem parte doar de scandal peste scandal: la UMF, la SMURD, sau la  Școala Generală nr. 2.
Și suntem abia la începutul Caravanei cinematografice de prost gust. Rămâne de văzut dacă publicul va înțelege ceva din aceste filme,  dacă va avea o părere la final de an!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close