Uncategorized

Gallery Café, arta si rafinament

La mai bine de un an de la deschidere, Gallery Café s-a pozitionat bine in topul celor mai cautate localuri din Targu Mures. Selecta, dar nu exclusivista, cafeneua in care se poate citi ziarul sau emailul, unde se poarta discutii de afaceri ori au loc placute intalniri intre prieteni, aduna lumea buna a orasului cu o consecventa de invidiat. Ioan Farcas jr., proprietarul Gallery Café, a acceptat sa ne destainuie cate ceva din povestea inca nespusa a cafenelei.

* F.M.: Domnule Farcas, va rog sa ne spuneti cate ceva despre inceputurile Gallery Café.

Ioan Farcas: Stand in Cluj 6 ani, cand veneam acasa si ma intalneam cu prietenii, aveam mereu o problema: “unde mergem?, unde iesim?”. M-am gandit ca asa ca noi mai sunt si alti mureseni care cauta un loc placut unde sa iasa la un “pahar de vorba”, undeva in zona centrala a Targu Muresului. Asa mi-a venit ideea de a deschide un local. M-am gandit la o cafenea, la un piano-bar. Un local cu un pian, cu muzica simfonica, retro, dar ca urmare a unui studiu am ajuns la concluzia ca un piano-bar nu este totusi cea mai potrivita solutie. Am ramas la ideea de a face o cafenea, cu multe sortimente de cafea, ceea ce la ora la care am infiintat localul (ianuarie 2006) nu exista in alta parte in Targu Mures.

Cum am stat o vreme in SUA si am mai trecut si prin cateva tari ale Europei de Vest si am vazut cam care sunt acolo standardele pentru o cafenea de calitate, am imbinat ceea ce am vazut acolo cu propriile idei. Asa a aparut Gallery Café.

* F.M.: De ce Gallery Café?

Ioan Farcas: Fiind pasionat de arta fotografica, am dorit sa am o locatie unde sa pot arata lumii lucrarile mele. Acum doi ani am avut un vernisaj la galeria Azomures si in urma acestuia, datorita succesului, m-am gandit ca e bine sa am o locatie unde sa pot expune lucrarile si sa le schimb periodic. Astfel, imbinand utilul cu placutul sau, altfel spus, placutul cu placutul, am deschis cafeneaua unde musafirii nostri pot servi ceea ce doresc, intr-o ambianta placuta si, in plus, se pot delecta si cu lucrarile de fotografie despre care am vorbit.

* F.M.: Ati preconizat succesul de care va bucurati?

Ioan Farcas: Desi la ora la care ne pregateam sa deschidem cafeneaua calculele privind rentabilitatea nu erau foarte incurajatoare, am considerat totusi ca este nevoie de un loc unde sa vina atat tineri, cat si oameni de vartsa a doua, oameni trecuti de prima tinerete, care nu prea ieseau afara din birou pentru a-si rezolva problemele profesionale.

Am reusit sa schimbam ceva in activitatea lor prin aceasta cafenea. Foarte multi oameni de afaceri vin aici pentru intalniri, pentru discutii, sau pur si simplu ca sa bea o cafea intr-o ambianta placuta. |n fiecare dimineata “ne aprovizionam” cu presa, atat locala cat si nationala, asa ca de la standul cu ziare si reviste clientii isi pot alege ceea ce doresc. |n plus, avem internet wireless in cafenea, oferindu-le astfel posibilitatea doritorilor sa navigheze pe internet, sa-si verifice emailul etc.

Legat de servicii pot sa va spun ca am investit mult in personal, in sensul ca am chemat trainer din Bucuresti care sa se ocupe de oameni, sa-i invete cum se abordeaza clientul, cum se duce un pahar etc. De asemena, am adus un barman din Italia sa ne arate cum se prepara cafeaua in Italia, pentru a le prepara si noi ca acolo. Daca tot ne-am integrat in Uniunea Europeana, trebuie sa se vada ca suntem integrati de-a binelea.

* F.M.: Vremea buna inseamna si terasa. Ati acordat o atentie speciala si acestui capitol?

Ioan Farcas: Desigur. Terasa a fost gandita dupa un model din Austria, cu mese din placi de marmura. Am pus pe terasa si o canapea, pentru ca oamenii sa se simta foate comod.

* F.M.: Ati avut sprijinul cuiva in materializarea ideii privitoare la cafenea?

Ioan Farcas: Da! Sprijinul total a venit din partea parintilor. Atat financiar cat si moral. Student fiind nu aveam de unde sa investesc o suma importanta de bani intr-o afacere. Tata, lucrand in domeniu de aproximativ 30 de ani, a putut sa-mi impartaseasca din experienta lui vasta legata de ceea ce inseamna personal, relatii interumane, relatia cu clientii etc. Sprijinul parintilor a fost decisiv in concretizarea a ceea ce mi-am dorit.

* F.M.: Ce planuri aveti pentru urmatoarele luni?

Ioan Farcas: Ne propunem sa venim periodic cu produse noi, sa ridicam permanent standardul de calitate atat la produse cat si la sevicii, sa fim acolo sus, unde pot fi numai cei care muncesc bine.

A consemnat Florin MARCEL

Foarte multi oameni de afaceri vin aici pentru intalniri, pentru discutii, sau pur si simplu ca sa bea o cafea intr-o ambianta placuta.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close