Sport

Gaz Metan a câștigat Cupa Mureș

După victoria celor de la Gaz Metan Mediaș din finalul etapei a doua în fața BC Mureș, scor 104-98, în a treia zi a competiției aceștia au întâlnit Steaua CSM București. O victorie a bucureștenilor ar fi lăsat trofeul la Târgu-Mureș, în cazul unui succes al „tigrilor†în ultimul meci al turneului, cu sârbii de la Metalac Valjevo. Steaua CSM a lăsat impresia că poate obține victoria, după ce la finalul sfertului trei conduceau cu 47-40. Medieșenii au încheiat însă în forță, încheind prima jumătate a ultimului act cu un parțial 17-4 și au obținut victoria cu 70-62. 

Victorie la turație redusă

În încheierea turneului, BC Mureș a întâlnit Metalac, într-un joc care nu mai putea aduce modificări în clasamentul final. Elevii lui Srecko Sekulovic au dominat jocul și s-au impus cu 75-64 (23-11, 24-15, 17-22, 11-16). La fel ca și în primele două partide, mureșenii au pornit foarte bine, câștigând primul sfert la o diferență consistentă. Și-au continuat evoluția bună și în sfertul secund, rezultatul de la pauză fiind unul liniștitor. Cu 47-26 în prima repriză, victoria era practic asigurată și cum nu exista presiunea partidelor oficiale s-a urmărit mai degrabă punerea la punct a relațiilor de joc. Cu puține faulturi, mureșenii nu au beneficiat decât de patru aruncări libere, toate transfomate de căpitanul Tudor Jucan. 

Surprinzător, Srecko Sekulovic a folosit în această partidă doar opt jucători. Dealtfel, pe tot parcursul turneului, nu au evoluat Andrija Ciric și Dan Păltinișanu, iar în acest ultim joc a fost menajat și Alexandar Mladenovic.

Pentru BC Mureș au înscris: Martinic 27, Peciukas 17, Ivanovic 13, Jucan 8, Mitchell 7, Lupusavei 3. Au mai jucat Jakab și Steff.

Trofeul a revenit medieșenilor de la Gaz Metan, cu trei victori, urmați de BC Mureș, două victorii, Steaua CSM, care a învins Metalac Valjevo, aceasta din urmă, fără victorie. Coșgeterul turneului a fost „tigrul†Goran Martinic, cu 73 de puncte înscrise.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close