Uncategorized

Mai mult sprijin pentru BC Mureș!

Ceea ce se întâmplă la fiecare meci al echipei de baschet BC Mureș în Sala Polivalentă poate fi numit un fenomen. Vorbim de singurul sport care umple tribunele Sălii Sporturilor și de o echipă care a oferit în mai multe rânduri un spectacol impresionant. Puțini sunt însă cei care știu câtă muncă se ascunde în spatele acestui succes și cât de puțin este sprijinit clubul, față de cât ar fi necesar. Pentru a continua ceea ce a început, BC Mureș are nevoie de mai mult sprijin, iar acesta trebuie să vină de la autoritățile locale și de la firme care ar avea mult de câștigat dintr-un parteneriat cu echipa. În rândurile de mai jos puteți citi o prezentare pe care au făcut-o clubului cei care luptă de mai mulți ani pentru o idee frumoasă.

Baschet Club Mureș

Retur campionat național Divizia A, sezon 2006 – 2007

A. Considerații generale, istoric, cadrul organizatoric

B. Obiectivele BCM

C. Parteneriat, sponsorizări – reprezentare, imagine

A. Considerații ge-nerale, istoric, cadrul organizatoric

Baschetul este sportul cu cel mai mare impact în județul nostru; la meciurile echipei noastre, Sala Sporturilor este arhiplină ( aprox. 2.500 spectatori). Dealtfel, un studiu statistic relevă faptul că numărul spectatorilor la meciurile de baschet, depășește suma spectatorilor la restul disciplinelor sportive.

BCM este un club de baschet constituit în 2004, care și-a început activitatea prin alcătuirea unei echipe de divizia B, formată din jucători locali de certă valoare. În sezonul 2004-2005, BCM evoluează într-una din cele 4 serii ale Diviziei B, reușind ca la sfârșitul campionatului să fie una dintre cele două formații promovate în prima ligă, dintre cele 36 de echipe ale eșalonului secund.

Odată cu promovarea pe prima scenă, evoluează alături de formații consacrate cum sunt: DINAMO GEALAN BUCUREȘTI, ASESOFT PLOIEȘTI, ATLASSIB SIBIU, “U” MOBITELCO CLUJ etc. și, totodată, se realizează cooptarea a trei jucători americani care conduc la creșterea eficienței și spectaculozității jocului. Turul ediției 2006 – 2007 (sept.- dec. 2006) marchează o creștere valorică evidentă în evoluția echipei, BCM ocupând locul 8 din 14 echipe de divizia A.

Baschetul cunoaște o evoluție spectaculoasă în țara noastră, multe cluburi anunțând bugete impresionante: 400.000 – 800.000 euro/an și mai ales cooptarea în majoritatea echipelor a câte cinci jucători străini: americani, sârbi, ruși. Tocmai de aceea, BCM a fost nevoită să transfere pentru returul acestei ediții (ian – iunie 2007), un al patrulea jucător american, care alături de restul componenților, să realizeze obiectivul stabilit de conducerea clubului.

BCM nu a însemnat doar echipa de seniori, șapte antrenori tineri au pregătit în ultimii doi ani peste 300 de copii și juniori, băieți și fete, cu rezultate notabile la nivel național și internațional (turnee și cupe în Olanda, Ungaria și Serbia).

B. Obiectivele BCM

Obiectivul principal al clubului BCM este clasarea echipei de seniori, la sfârșitul acestei ediții de campionat, pe locurile 1-6, fapt ce ar conduce la posibilitatea participării în Cupele Europene.

Pe termen mediu și lung, se urmărește obținerea unei stabilități financiare prin crearea unui parteneriat cu o instituție potentă și conștientă de imaginea puternică de care ar beneficia prin această asociere. Acest lucru ar însemna o stabilitate la nivelul clubului și premisa obținerii în următorii 2-3 ani a unor bune rezultate atât pe plan național cât și internațional. Ar însemna, deasemenea, încurajarea parteneriatelor public-privat la nivel local.

C. Parteneriat, sponsorizări, reprezentare, imagine

Noțiunea de parteneriat, prezentă la cluburile puternice (DINAMO GEALAN, ASESOFT PLOIEȘTI, ” U ” MOBITELCO CLUJ) este o țintă și un țel al clubului BCM. Asocierea numelui cu o instituție importantă ar crea, considerăm noi, beneficii de imagine ambelor părți. Atenția deosebită acordată de mass-media și până în prezent prin presa scrisă, radio, dar și prin televizarea meciurilor și a talk-show-urilor, conduc la crearea unei căi de îndeplinire a rolului social al partenerului și dezvoltarea unei imagini pozitive în societate. În afară de aceasta, s-a înființat LIGA SUPORTERILOR B.C. Mureș, o grupare a susținătorilor echipei de baschet, care prin propriile eforturi au alcătuit site-ul oficial al al clubului cu adresa www.bcmures.ro, un forum de discuții despre echipă, dar și despre toată mișcarea baschetbalistică din țară http://forum.bcmures.ro/ .

Promovarea imaginii partenerului și al sponsorilor are o conotație deosebită în acest an, datorită intenției exprimate de Federația Română de Baschet de a organiza meciul ROMÂNIA – IRLANDA, din cadrul turneului de calificare la Campionatul European, la Târgu Mureș.

Materialul de prezentare este semnat de președinte, ing. Dorin Lazăr, și vicepreședinte, ing. Mihai Corui.

Florin MARCEL

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close