Uncategorized

Marfă expirată la UDMR

UDMR Târgu Mureş şi-a definitivat lista pentru Consiliul Local Târgu Mureş, listă care are cinci noi membri. Din cei vechi, patru nu şi-au mai depus candidatura, iar Bakos Levente a ieşit pe locul 14. Primul loc a fost împărţit între Benedek Istvan şi Csegzi Sandor.

Printre cei noi se numără profesorul de matematică de la Liceul Papiu, Dane Karoly, tinerii Mozes Levente şi Nemes Pal. Pe locul nouă a fost ales directorul Liceului Bolyai Farkas, Balint Istvan. Kolozsvari Zoltan a fost pus, practic, în afara locurilor eligibile, fiind al 13-lea pe listă. Misoginismul celor de la UDMR a avut rezultate şi de această dată, cele patru femei care au candidat
s-au clasat pe locuri neeligibile. Au votat 133 de persoane.

Campanie electorală etnică

Preşedintele UDMR Mureş, Kelemen Attila, a apelat din nou la arsenalul de retorică naţionalistă. El a avut un discurs demn de o campanie electorală chiar dacă nu se adresa electoratului. Kelemen, care este şi candidatul UDMR la Primărie, i-a chemat pe maghiari să îl susţină ca să nu păţească ca în 2000 când Uniunea a pierdut Primăria Târgu Mureş. Cu toate acestea, întrebat despre Uniunea Civică Maghiară, Kelemen a făcut pe prostul, făcându-se că nu a auzit de această formaţiune politică. Cu toate acestea, e greu de crezut că fără o încercare de apropiere de formaţiunile maghiare rebele UDMR va mai câştiga Primăria.

Surprize, suprize…

Unul dintre marii perdanţi ai acestor alegeri interne a fost Koloszvari Zoltan, consilier local încă din 1992. Kolosvari a apărut surprinzător pe locul 13 al listei chiar dacă udemeriştii nu îl vroiau deloc pe listă pentru că “e omul lui Florea şi s-a vândut.” Asta în condiţiile în care locul 13 nu este neeligibil pentru că viitorul Consiliu Local va avea doar 23 de membri. O altă surpriză a avut-o David Csaba, preşedintele UDMR Târgu Mureş, care se aştepta să fie primul pe listă şi era dezamăgit că acest lucru nu s-a întâmplat. Partea bună sau chiar nebună este că pe listă au apărut câţiva tineri cum ar fi Mozes Levente (fiul ziaristei Mozes Edit de la Nepujsag) şi Nemes Pal, tineri de care nu s-a auzit până acum. Poate de acum încolo. Ceva s-a întâmplat şi la numărarea voturilor care a ţinut trei ore numai pentru ca, spun gurile rele, să iasă cine trebuie şi cum trebuie…

“Nu o să-l uit pe Ovidiu Natea că ne-a ajutat cu Liceul Bolyai dar acest gest  (n.red. susţinerea lui Florea) îl va regreta.”
Kelemen Attila – preşedinte UDMR Mureş

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close