Politic
Trending

Miscarile eurosceptice si ecologiste, marile castigatoare ale alegerilor Europarlamentare

Rezultatele partiale ale alegerilor pentru Parlamentul European dezvaluie tendinta ascendenta a gruparilor eurosceptice si ecologiste.

Partidul Brexit, condus de Nigel Farage a castigat alegerile cu 31,7% din voturile britanicilor,obtinand pe aceasta cale 29 de locuri din cele 73 disponibile. In Italia, partidul anti-imigrationist condus de ministrul de interne Matteo Salvini a obtinut prima pozitiem cu 33,64% din voturi, obtinand 28 de locuri in PE. Francezii l-au penalizat pe Emmanuel Macron, oferind primul loc partidului lui Marine Le Pen ( 23,53%).

Fidesz domina in continuare in randul preferintelor alegatorilor maghiar, partidul lui Viktor Orban obtinand 52,33% din voturi, urmand a ocupa 13 din cele 21 ce revin Ungariei. In mod similar, partidul Lege si Justitie, aflat la guvernare in Polonia, a castigat detasat alegerile, asigurandu-si 43,10 % din voturi, pentru a ocupa 22 din cele 51 locuri in PE.

In Germania, coalitia de guvernare CDU/CSU isi pastreaza prima pozitie, cu 28,70% din voturi, Partidul Verzilor obtinand insa un  scor destul de mare, la 20,70%.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close