Uncategorized

Moartea Bunicuţei

“E timpul ca regimul Iliescu să plece”, declama vineri Traian Băsescu de la tribuna Sălii Palatului, unde peste 6000 de democraţi şi-au dat acordul pentru alianţa Partidului Democrat cu PNL. Votul pediştilor de la Conferinţa Naţională se constituie într-un gir acordat filialelor lui Băsescu pentru a negocia Protocolul cu liberalii. “Partidul Democrat îşi angajează toată experienţa, forţa şi responsabilitatea, în realizarea unei alianţe electorale de guverare cu PNL”, a spus Corsarul. În opinia fostului căpitan de cursă lungă, priorităţile PD în viitoarea guvernare ar fi: mesaj clar adresat lumii satului, prin propunerea de subvenţii micilor gospodării: “să-i creăm ţăranului posibilatea să facă biscuiţi la sat şi să nu mai fie nevoit să-şi ia trăistuţa cu grâu şi să-l vândă în piaţă, pentru că în sat nu mai poate să-l macine”. Mesaj clar pentru stoparea sărăciei: “Nu-i poţi cere unui om care n-are ce pune pe masă să gândească la aspiraţii înalte”. Liderul PD s-ar implica în industria lemnului şi este împotriva defrişării pădurilor şi a exportului de cherestea. Munţii noştri aur poartă… Poate tocmai că se va implica în păstrarea vârfurilor inteligenţei româneşti din IT, Băsescu le-a cooptat alături de Anca Boagiu şi pe vedetele Roberta Anastase şi Lavinia Şandru .
Ca la orice început de campanie electorală, Corsarul nu şi-a uitat adversarii politici pe care, fără perdea, i-a făcut terci : “Regimul Iliescu este un regim mincinos şi corupt… PSD e un partid putred în interiorul lui, ros de corupţie şi nepăsare, dar brutal în a-şi acoperi slăbiciunile”. Finalul mesajului electoral a fost unul apoteotic ;  “E timpul ca regimul Iliescu să plece !”.
În tabăra aliată, Teodor Stolojan forţa ca la rugby obţinerea susţinerii Delegaţiei Permanente a PNL pentru continuarea negocierilor cu PD. Tehnocratul a fost nevoit să ameninţe cu demisia sa din funcţia de preşedinte a PNL pentru a-i potoli pe informatorul securităţii Mircea Ionescu Quintus şi pe veşnic nemulţumitul Patriciu. Chiar dacă a obţinut sprijinul Delegaţiei Permanente, Stolojan şi-a depăşit mandatul, dându-şi verbal acordul în negocierile cu democraţii ca, în cazul în care va ajunge preşedinte, îl va desemna premier pe Traian Băsescu. Liberalii nu vor sub nici o formă ca listele comune pentru alegerile parlamentare să fie constituite în funcţie de rezultatele de la locale. Ei preferă ca listele să fie întocmite în urma sondajelor de opinie. Stolojan şi Băsescu au convenit ca listele să fie stabilite păstrând următoarele procente: ultimul sondaj de opinie dat publicităţii săptămâna trecută să conteze în proporţie de 25 la sută, rezultatele alegerilor locale să fie jumătate, iar sondajul de dinaintea alegerilor parlamentare să fie restul de 25 la sută.
Nimic despre exemplul lui Ciorbea, primarul general devenit premier, şi eşecul CDR la conducerea capitalei.
Nimic despre relaţia specială a lui Ion Iliescu cu Traian Băsescu.
Nimic despre dragostea ideologică dintre Theodor Stolojan şi Bunicuţa de la Cotroceni, primul care l-a felicitat pe Contabil când a devenit preşedintele liberalilor.
Nimic despre Iliescu şi Teodor Stolojan, premierul care l-a debarcat în 1991 pe Petre Roman.
Nimic despre vâzarea flotei. Nimic despre liberalizarea valutei. Despre privatizarea Petromidiei (vezi cazul lui Dinu Patriciu care şi-a numit şef al Consiliului de Administraţie al Petromidiei un consilier local al PSD).
Nimic despre eşecul din 1996-2000, când nu numai ţărăniştii au condus România, ci şi liberalii, unde fanariotul Valeriu Soica a fost maestru de ceremonii al debarcărilor premierilor, şi democraţii lui Roman pe vremea aceea (unde Radu Berceanu de la Industrii domnea după poftele unui ban de Craiova, iar Victor Babiuc ne implica în scandaluri intenaţionale cu armament).
Nimic despre Tofan Grup, despre Don Juan-ul Călin Popescu Tăriceanu şi îmbogăţierea sa subită pe vremea când era ministru PL ’93.
Nimic despre alt iubitor al fustelor largi social democrate ale lui Ion Iliescu, diplomatul SIE Teodor Meleşcanu.
Nimic despre marii datornici liberali, gen fraţii Micula, sau ai PD, magnatul marmurei, Adriean Videanu.
Esenţial în concepţia celor doi lideri ” regionali ” este că ” E timpul ca regimul Iliescu să plece “.
Şi pentru Ion Iliescu, încă din 1971, esenţial era ca “regimul lui Ceauşescu să plece “. Nu a putut până în 1989, când slugile sale, Virgil Măgureanu şi Victor Atanasie Stănculescu l-au ucis pe Ceauşescu.
Azi, doi dintre multiplii săi fii politci îi cer Bunicuţei să plece.
Şi să devină un Deng Xiao Ping. Aşa cum lui Iliescu, în primele declaraţii de după Revoluţie nici prin cap nu-i trecea să distrugă regimul comunist, ci voia să instaureze un comunism cu faţă umană, aşa şi cu Contabilul şi Corsarul din politica românească.
Cu certitudine “E timpul ca regimul Iliescu să plece “. Însă nici unul dintre cei doi lideri ai PNL şi PD nu au cerut expres ca regimul Iliescu să plătească. Pentru tot răul pricinut din “’90 încoace”.
Şi ei speră ca Ion Iliescu să se metemorfozeze într-un Deng Xiao Ping ?!
Nici unul nu a cerut Moartea Bunicuţei…

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close