Uncategorized

MONOPOL…LA FURAT!

În ultimul timp vad ca tot mai multi oameni poarta tricouri pe care scrie cu litere mari: NU FURA, GUVERNUL NU ACCEPTa CONCURENta! Pentru mine cel putin este un semn ca românii s-au saturat de hotia care guverneaza aceasta tara de mai bine de 20 de ani. Târziu s-au saturat, puteau si mai repede… Eu eram mic în momentul izbucnirii asa zisei Revolutii din decembrie 1989, dar îmi aduc aminte ca parintii si cei mari din jurul meu aveau o sclipire în ochi, de parca ar fi vazut luminita de la capatul tunelului. Nici nu stiau ce-i asteapta, îti spuneau atunci ca mai rau de atât nu se poate. De altfel asa ne spunem dupa fiecare Guvern care esueaza si suntem dezamagiti de fiecare data. Cred si sper însa ca românii au ajuns acum sa vada ca timp de 20 de ani si pâna în zilele noastre, au fost mintiti si pacaliti cum au vrut cei de la putere si nu numai. Spun asta pentru ca nici opozitia nu a fost vreodata la înaltimea asteptarilor. Politicienii care s-au aflat în partidele din opozitie abia asteptau greselile celor de la guvernare ca sa-i poata acuza de incomptenta si sa spuna ei cum trebuia facut, desi atunci când au avut ocazia nu au facut NIMIC.
Luminita aceea de la capatul tunelului pare acum ca este tot mai departe. Toti se tem acum de ziua de mâine, majoritatea românilor nu mai stiu daca îsi vor primi salariile, indemnizatiile pentru cresterea copilului deja au întârziat, iar mamele îngrijorate nu stiu daca acesti bani vor mai veni. Nu exagerez, întrebati mamele care asteapta banii de crestere a copiilor si vedeti teama pe chipurile lor. Nu vreau sa par apocaliptic, dar situatia actuala din România ma face sa cred ca mai avem mult pâna sa uitam de grija zilei de mâine, sa putem si noi sa ne bucuram de placerile vietii. Exista familii care duc în casa în jur de 1.000 de lei si mai au si doi copii de crescut. Acolo va spun sincer ca este dezastru. Oamenii sunt disperati si nu stiu cum sa se mai descurce. Exemplele ar putea continua cu pensionarii care nu mai au bani nici de pâine, sa nu mai vorbesc despre clasica problema cu banii pe medicamente, ca pare deja patetica.
Toate acestea se întâmpla în conditiile în care nimeni de la putere nu are taria sa ia taurul de coarne, adica sa puna capat jafului din banii publici. În continuare clientela politica se lafaie în bani, iar oamenii care au tras zeci de ani pentru aceasta tara, se chinuie de la o zi la alta. În tot acest timp vedem scandaluri în parlamentul României, nu stie care este mai destept, care sa aiba ultimul cuvânt de la tribuna Parlamentului, care sa rupa cele mai multe ropote de aplauze. În ziua votarii motiunii de cenzura l-am vazut si pe dragul nostru parlamentar de Mures, Borbely Laszlo, care este si ministru, cum s-a bucurat ca l-a pus în dificultate pe Victor Ponta de la microfonul Parlamentului. A râs satisfacut ca l-a prins în propria capcana si a plecat în banca lui de ministru. Sa vina leafa!. si Boc în aceiasi zi facea pe grozavu cu SPP-istii în jurul lui, care nu-i lasau pe jurnalisti sa se apropie de premier la mai mult de 2 m. În urmatoarea zi însa, Emil Boc, ca un viteaz ce este, i-a dat la o parte pe SPP-isti, certându-i ca au creeat bariere între el si presa, ca el nu a cerut niciodata asa ceva. Boc asta chiar ne ia de prossti!?Se pare ca da.
         Dar va spun eu cine a iesit cel mai prost din povestea asta scumpii mei conducatori, de acum si din ultimii 20 de ani. Noi, românii care mergem la munca de la 8 la 16 sau în schimul de dupa-masa sau în schimbul de noapte, noi care muncim cel putin 8 ore pe zi. Voi, stimati politicieni v-ati descurcat de minune si va felicit, motiv pentru care va cer sa încetati, v-a ajuns si ne-a ajuns. Retrageti-va.
         Ma întorc la îndemnul de pe tricourile oamenilor care spune: NU FURA, GUVERNUL NU ACCEPTa CONCURENta! Sa nu credeti domnii care acum sunteti în opozitie ca la voi nu se refera. Ba da, se refera la toti, la toti care va bateti cu pumnul în piept ca reprezentati interesele cetatenilor si care nu dati doi bani pe asa ceva. Promiteti si uitati, clasica poveste, de care m-am plictist deja. Nici nu stiu care dintre Guverne au fost mai nesimtite, cele care au furat imediat dupa 1990, când tara era a nimanui, sau cel care fura acum, în plina criza. Pâna la urma nici nu mai conteaza, important ar fi sa vedem acum o urma de moralitate si de responsabilitate, sa vedem luminita de la capatul tunelului, care sa ne dea speranta de mai bine.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close