Uncategorized

Mureșenii scamatori

Numai un nepriceput în fotbal ar fi putut să spună că Gaz Metan și ASA nu-și vor lua punctele în partidele cu ultimele două clasate ale seriei.
Gaz Metan a început meciul de la Târgu Mureș, cu Mantrax, din postura de lideră a seriei, în timp ce echipa oaspete ocupa penultimul loc. Pe teren nu s-a văzut însă diferența de locuri. Ba dimpotrivă, oaspeții au jucat mai concis și au știut să valorifice ocaziile de poartă. Teslaru a marcat pentru Mantrax, în minutul 18, și ceea ce părea doar o glumă înainte de meci a început să devină un lucru extrem de serios. Cu un joc încâlcit, lent și previzibil, Gaz Metan a reușit de puține ori să atace periculos poarta formației din Bod. Absența lui Ilie Pop, înlocuit fără succes cu Raul Novak, a scăzut și mai mult randamentul la mijlocul terenului.
În timp ce găzarii se chinuiau să obțină golul egalizator, același Teslaru a șutat fără milă din marginea careului mare și a mărit suprinderea în tribune: 2-0 pentru oaspeți. Golul marcat de Oszvalt, în minutul 85, nu reușit să schimbe soarta celor trei puncte puse în joc. A fost 2-1 pentru Mantrax, care, după jocul făcut vineri, nu are ce să caute atât de jos în clasament.
Nu mai puțin surprinzător a fost rezultatul făcut de ASA la Târgu Secuiesc. Echipa care nu a reușit să obțină nici un punct până la partida cu ASA a marcat în prima repriză și s-a aflat în avantaj până aproape de finalul partidei. Militarii au ratat o mulțime de ocazii iar Manea a reușit golul egalizator, prin minutul 89. Un egal la Târgu Secuiesc nu este însă un motiv de bucurie, pentru nici o echipă din serie. Victoria frumoasă din meciul cu Chimica, din etapa a 11-a,  și fapul că întâlneau un adversar nesemnificativ, a anesteziat oarecum concentrarea militarilor. Totuși, ASA ar putea să iasă cu bine și din disputa de la Târgu Secuiesc. La finalul partidei membrii delegației au făcut o contestație. Se pare că juniorul gazdelor era, de fapt, altcineva decât apărea în foaie. Adică gazdele au folosit un jucător în locul altuia. Arbitrii au consemnat acest lucru în raport și este posibil ca ASA să câștige meciul la masa verde. Ca să nu fim numai critici, trebuie să recunoaștem faptul că ASA poate termina turul cu un plus consistent la adevăr, lucru care nu s-a întâmplat niciodată de când activează în C.
Din păcate, rezultatele obținute de mureșeni în partidele de vineri avantajează formația Tractorul Brașov, care a trecut pe prima poziție a clasamentului.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close