Uncategorized

Neagu trădat de coechipieri?

Nelu Moldovan este singurul inspector școlar general adjunct, care va ocupa acest post pe baza unei numiri obținute la concurs. Deși existau trei posturi disponibile, Albertini Zoltan nu s-a mai prezentat la examenul desfășurat joi 13 octombrie, după ce Alexandru Luca renunțase la competiție înaintea începerii ei. Nagy Edita a promovat examenul MEdC și rămâne cert directorul Casei Corpului Didactic Mureș. Adjuncții lui Neagu vor fi numiți după “consultări” între IȘJ Mureș, MEdC și Prefectură. Inspectorii de specialitate vor fi testați la mijlocul lunii noiembrie.

Joi, 13 octombrie s-a desfășurat la sediul MEdC concursul pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș. Deși fuseseră scoase oficial la concurs trei posturi, la competiție s-au înscris doar doi candidați (Nelu Moldovan și Albertini Zoltan), pentru ca la final singurul ocupant al unui astfel de post, prin numire în baza concursului să fie Nelu Moldovan. Surprinzător, cu toate că avea un dosar de candidatură depus și avizat, șeful compartimentului management și evaluare instituțională, minorități, inspectorul școlar general adjunct Albertini Zoltan nu s-a prezentat la concurs.

Probleme la vârf?

“Regret că instituția nu are echipa completă prin care ar fi fost autorizat orice demers de management”, a comentat inspectorul școlar general Nicolae Neagu, rezultatul concursului. Neagu a mai declarat că este dispus să colaboreze cu orice persoană care va îndeplini cerințele metodologice și are competenețele necesare legate de managementul a aproape 900 de școli, aproximativ 100.000 de elevi și peste 10.000 de angajați. Referitor la rezolvarea impasului managerial al instituției, Neagu a declarat că vor urma în această săptămână consultări între reprezentanți IȘJ, ai MEdC și Prefecturii și a explicat că va avea în subordine doi adjuncți cu “detașare în interesul învățământului”. “Eu nu voi face propuneri. Îmi exprim regretul că domnul Albertini nu a participat la concurs, dar motivele le tratez ca fiind de ordin personal și nu îmi permit să le comentez”, a fost poziția lui Nicolae Neagu față de decizia lui Albertini Zoltan.

Noul IȘJ

Inspectorii școlari de specialitate urmează să fie testați și ei pentru a rămâne pe posturi. Conform precizărilor purtătorului de cuvânt al IȘJ, Iolanda Cătinean, înscrierile la concurs sunt programate între 23 și 27 octombrie, iar examenele se vor desfășura cel mai probabil în 13 noiembrie. S-ar putea însă ca cifra să fie cu ghinion pentru unii, pentru că este în lucru o nouă organigramă pentru IȘJ, care va conține un număr mai redus de posturi. “Nu este propunerea mea, este un proiect la nivel național pentru restructurarea inspectoratelor școlare. Oferta managerială am alcătuit-o pe baza organigramei existente, dar e posibil ca în contextul descentralizării, posturile să fie reconsiderate”, a mai explicat Nicolae Neagu. Printre noutățile mandatului său Neagu a anunțat transformarea instituției dintr-una managerială într-una antreprenorială, enumerând proiecte precum centre zonale de consultanță, înființarea unei fundații care să obțină fonduri pentru proiectele IȘJ, sau lansarea unui nou site ce va conține inclusiv un forum de discuții precum și mailuri directe pentru ca dascălii să se poată adresa conducerii IȘJ, și portofolii pentru inspectori. Toate proiectele vor fi făcute detaliate opiniei publice joi, 19 octombrie.

Inspectorul adjunct Albertini Zoltan, nu a putut fi contactat pentru a-și explica decizia.

“A fost o obligație morală, am conturat o ofertă managerială cu indicatori cuantificabili și vreau ca lumea care mă felicită acum, să mă felicite peste patru ani pentru îndeplinirea acestora. A fost un concurs profesional foarte serios”, Nagy Edita, director CCD Mureș.

Ionuț OPREA

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close