Uncategorized

Noi recorduri pentru Volkswagen si Porsche

Conducerea fabricii Volkswagen din Kassel a sarbatorit zilele trecute producerea cutiei de viteze cu dublu ambreiaj (DSG) cu numarul 1 milion. Ideea cutiei de viteze cu dublu ambreiaj s-a nascut în cadrul curselor automobilistice fiind preluata si dezvoltata Volkswagen în anii 1980.

În momentul când prima cutie DSG de la Volkswagen a intrat în productia de serie, în 2003, a creat reactii puternice, deoarece aceasta inovatie a adus un nivel de confort necunoscut pâna atunci. Astfel, granita clara dintre cutiile de viteze manuale si cele automate a fost depasita si s-a obtinut un nivel ridicat al dinamicii de conducere. Acesta este un succes major si pentru personalul din fabrica Kassel, singura fabrica Volkswagen care produce cutia de viteze DSG. Doar în 2007, peste 400.000 de cutii de viteze DSG cu sase trepte au fost instalate pe masinile produse de Grupul german Volkswagen. Prin noua versiune DSG cu 7 trepte de viteze, cea de-a doua generatie a cutiei de viteze ce a înregistrat un mare succes în vânzari. Aceasta combina doua premiere mondiale. În primul rând, este prima cutie DSG cu 7 trepte, cu instalare pe traversa frontala. În al doilea rând, este prima cutie de viteze cu ambreiaj uscat, care nu mai este scufundat în ulei. Aceasta caracteristica permite celei mai recente cutii de viteza cu dublu ambreiaj DSG de la Volkswagen, disponibila la modelele Golf, Golf Plus, Cross Golf, Golf Variant, Polo, Cross Polo, sa atinga o eficienta sporita.

Sarbatoare si la Porsche

Porsche AG, Stuttgart a sarbatorit iesirea de pe linia de productie a automobilului Porsche Cayenne cu numarul 200.000! Modelul respectiv este un Cayenne GTS rosu si va fi livrat unui client din Orientul Mijlociu. Porsche Cayenne GTS reprezinta o varianta distincta sport a acestei game, cu un motor V8 de 405 CP si cu o dinamica speciala. Nu a trecut înca un an de când Porsche a lansat pe piata a doua generatie Cayenne, în februarie 2007, noile modele dotate cu motoare de înalta performanta fiind echipate cu injectie directa pe benzina, consumul de carburant fiind cu pâna la 15 la suta mai scazut. Informatiile referitoare la cifrele de vânzari demonstreaza gradul ridicat de satisfacere a clientilor: în prima jumatate a anului financiar 2007-2008, se asteapta cresterea volumului de vânzari la aproximativ 20,340 de unitati, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut. Statele Unite ale Americii reprezinta în continuare cea mai importanta piata pentru Cayenne, unde se comercializeaza 30 la suta din totalul vânzarilor la nivel mondial. Datorita modelului Cayenne, Porsche continua sa obtina rate crescute ale unitatilor vândute în China, Rusia, America Latina si tarile din Orientul Mijlociu. În România în anul 2007 au fost livrate 108 de unitati din modelul Porsche Cayenne (dintre care 53 Cayenne S si 32 Cayenne Turbo) si 39 de modele Sport (Boxster, Cayman si seria 911), iar pentru 2008 se asteapta o crestere cu circa 10% a volumului de livrari fata de anul precedent. (L.C.)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close