Religie Cultura

Papa Francisc: „Preacurata Fecioara Maria sa reverse ocrotirea ei materna asupra tuturor cetatenilor Romaniei”

Duminica, la Blaj, Papa Francisc le-a transmis un mesaj tuturor Romanilor, indemnandu-i sa construiasca o patrie mai dreapta.

„Dragi frati si surori,

Inainte de a termina aceasta Dumnezeiasca Liturghie, doresc sa va salut inca o data pe toti cei prezenti aici si pe cei pe care i-am intalnit in aceste zile, multumindu-va tuturor pentru primirea calduroasa.

Ii salut cu respect pe domnul Presedinte al Republicii si pe celelalte autoritati exprimandu-mi recunostinta sincera pentru colaborarea rodnica in ceea ce priveste pregatirea si desfasurarea acestei vizite. Le sunt recunoscator Prefericirii Sale, Patriarhul Daniel, Sfantului Sinod, clerului si credinciosilor Bisericii Ortodoxe Romane, care m-au primit in spirit fratern! Domnul sa binecuvanteze aceasta straveche si distinsa Biserica si s-o sustina in misiunea ei! Adresez un salut plin de afectiune si de recunostinta Preafericirii Voastre, Cardinal Lucian Muresan.

Ii salut pe credinciosii Bisericii Catolice, episcopi, preoti, persoane consacrate si credinciosi laici din Bucuresti si din Iasi, precum si pe numerosii pelerini veniti la Sumuleu Ciuc.

Ii multumesc lui Dumnezeu, care mi-a dat posibilitatea de a ma ruga cu voi si de a va incuraja in lucrarea voastra de evanghelizare si de marturie a caritatii.

Aici, la Blaj, pamant de martiriu, de libertate si de milostivire, va aduc omagiul meu voua, fii ai Bisericii Greco-Catolice, care, de trei secole incoace, dati marturie, cu ardoare apostolica, despre credinta voastra.

Preacurata Fecioara Maria sa reverse ocrotirea ei materna asupra tuturor cetatenilor Romaniei care, de-a lungul istoriei, s-au incredintat mereu mijlocirii ei. Maicii Domnului va incredintez pe voi toti si Ii cer sa va calauzeasca pe drumul vostru de credinta pentru a inainta spre un viitor de progres autentic si de pace si astfel, sa contribuiti la construirea unei patrii mai drepte si fraterne”, a transmis Papa Francisc.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close