Casa si Gradina

Tu stii cum sa te asiguri de calitatea unei lucrari de hidroizolatie pentru subsol?

Poate ca multora dintre noi ni se pare redundanta expresia „o baza solida”, pentru ca orice relatie inter-umana se bazeaza pe acest concept. Totusi, de multe ori atunci cand vine vorba de constructii, multi uita de hidroizolatie subsol, cea care sta de fapt la baza intregii structuri. Daca hidroizolatia nu este facuta din materiale durabile, rezistente la intemperii si capriciile vremii, atunci nici casa sau unitatea de spatii de birouri nu va trece testul timpului.

Din aceste motive, specialistii recomanda o atentie sporita inca de la inceput pentru acest aspect.

Diferente care conteaza

Pe langa acele aspecte ce tin efectiv de arhitectura cladirii si de aspectul ei general, o hidroizolatie subsol din materiale sustenabile, realizata de catre profesionisti cu experienta, gata sa ajusteze proiectul de izolare pentru orice tip de pericole, poate face diferenta.

Hidroizolatia, atata timp cat este una de calitate, adecvata tipului de cladire si a tipului de aluviuni ce o pot deteriora (ape subtereane sau acumulate in urma averselor), opreste formarea igrasiei. Astfel, membrii familiei sau ai companiei care isi desfasoara activitatea in cladire vor fi feriti de amenintarile ce vin odata cu aceasta: alergii, umezeala sau mirosul greoi, putand sa isi desfasoare in conditii optime activitatea.

In cazul constructiilor mai vechi, acestea sunt expuse pericolului dea fi inundate sau ca peretii sa se umezeasca. Si in acest caz, cel mai indicat este ca o echipa de specialisti sa vina la fata locului si sa estimeze lucrarile necesare de reconditionare si de hidroizolare (in special daca aceasta lipseste cu desavarsire).

Hidroizolatie subsol: de ce este o necesitate?

Hidroizolatiile, mai ales cele pentru subsol, sunt cele care vor asigura structura de rezistenta, bazala, a cladirii. Acestea sunt structuri ermetice, unitare, avand rol de protectie si si determina calitatea interioara a blocurilor de locuit, a caselor sau a unitatilor de birouri. Fie ca vorbim despre hidroizolatii cu membrane bituminoase sau PVC, de exemplu, materialele utilizate pentru subsolul constructiei sunt un criteriu important in siguranta ulterioara.

Betonul din care este facuta constructia, asa cum stie oricine are notiuni minime despre chimie sau materiale de constructii, este predispus la a absorbi apa ce intra in contact cu el. E necesar ca inca de la inceput sa se determine atat provenienta apei, cat si modul in care poate fi prevenita infiltrarea ei in structura casei sau a blocului de locuit. Acest lucru este garantat de o echipa de specialisti, cu ani de experienta, care vor sti cum sa actioneze. Atat pentru sanatatea persoanelor ce vor utiliza cladirea, cat si a peretilor acesteia.

Hidroizolatie subsol? Avem solutii profesionale pentru durabilitate

Din aceste puncte de vedere, este foarte important ca de la inceput sa cautati echipe de profesionsiti, care vor trata cu seriozitate lucrarea si vor veni cu solutii adecvate pentru problemele specifice prezentate de constructia dumneavoastra.

Mult timp s-a crezut ca doar aplicarea de solutii speciale protejeaza peretii de infiltrarea apei. Acest lucru impedica utilizarea adecvata a multor spatii aflate sub nivelul solului, care incep sa prezinte probleme specifice umiditatii ridicate. In plus, asa cum arata si fenomenele din ultimii ani, o inundatie poate distruge mare parte din constructii, desi o atentie mai sporita la detaliile initiale ar putea salva multe gospodarii.

Pentru sfaturi specializate, consultanta la domiciliu si colaborari profesionale, puteti accesa aici . Specialistii din aceasta echipa au ani de experienta atat in privinta constructiilor civile, cat si a celor rezidentiale, colaborand cu producatori de incredere pentru materialele folosite.

Pot fi contactati si la numarul: 0730 093 528 (chiar si pentru urgente).

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close