Uncategorized

Pe care-l/o tentează un/o robo-iubit/ă?

Nu vreau să-mi imaginez ce-i în capul ălora care își așteaptă viitorul/viitoarea  soție într-un mod ne-natural… și anume expediat/ă prin poștă, direct la domiciliul clientului. Aparent pare o absurditate, dar roboțeii de companie vor deveni o certitudine peste câțiva ani și nu puține sunt vocile care susțin că acești roboței umanoizi pot juca și rolul unui partener de viață veșnic îndrăgostit, înțelegător, afectuos, tandru, harnic și respectuos. Aș putea enumera multitudinea de calități cu care vor fi înzestrate creaturile acestea, dar lipsa sufletului anulează cu sine celelalte catralioane de posibile calități.  
Deși bine-cunoscuta vorbă din popor spune că legile naturii nu pot fi încălcate de nimeni fără ca acel cineva să plătească în vreun fel sau altul, nu mare mi-ar fi mirarea dacă mașinăriile nenăscute încă vor constitui acea evitare a legii. Se pare că excepția de la regula legată de forțele naturii, contrar celorlalte, va atinge un succes remarcabil în rândul pământenilor. Oare cine conștientizează că decadența de care ținem cu toți dinții, acea involuție căreia ne supunem în mod voluntar atinge cote putrede, soldându-se cu câte un certificat de deces psihic pentru fiecare dintre noi?
Am rămas de-a dreptu’ oripilată când am citit într-o revistă primită în cutia poștală (Școala EDU) aberațiile unei cititoare legate de dorința de a avea un robo-iubit: „ …avem tot felul de parteneri, animale, plante, avataruri. De ce nu și un iubit hyper inteligent? Acesta ne poate schimba viața în bine, ne-ar putea corecta defectele naturale cu condiție să fie programat în acest scop. Dacă nu, devine o combinație letală…†Grădina asta a lui Dumnezeu, nu mai are garduri, biata de ea. No, fata mamii, îți urez încă de pe acum să ai o căsnicie fericită și dă Doamne să-ți fie corectate tăte defecțiunile naturale, inclusiv aia care-ți afectează tărtăcuța. Dovadă că bărbații nu sunt cu nimic mai inteligenți decât noi, am găsit și o declarație pe măsură, în aceeași revistă „ Robotul face tot ce îți dorești, în afară de sex care nu mă interesează.†– spunea un respectabil domn în timp ce încerca să își ascundă două-trei zâmbete, probabil. Am înțeles perfect neinteresul pe care l-ați expus scurt și la subiect, dar aș fi de acord cu varianta dumneavoastră, stimate domn, în cazul în care ați alege să vă mutați definitiv undeva în pustietate, unde doriți și să vă puneți doar roboțica în bagaj. O viață plăcută!
Înțeleg să ne îndobitociți cu totu’, dar să ne găsim partener de viață fără suflet… doamnelor și domnilor ingineri și arhitecți, ar trebui întocmite câteva proiecte pentru niște sanatorii, ar fi imperios necesar, de fapt.
Vă mulțumesc anticipat, O viitoare soție a unui bou cu suflețel de îngeraș

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close