Uncategorized

Plasmaterm – afacere de mare precizie

Pentru mulți oameni, expresii precum “știința suprafețelor” sau “turnare de precizie”

nu înseamnă nimic, dar au de-a face în fiecare zi cu produse realizate prin aceste tehnologii. Prin amabilitatea lui Zoltán Kolozsváry, directorul firmei Plasmaterm, am aflat câteva detalii despre domeniul oțelurilor speciale, care pot lua cele mai diverse forme, dintre care unele extrem de complexe. Plasmaterm, societate comercială din județul Mureș, este specializată în “știința suprafețelor” și “turnarea de precizie”.

Florin Marcel: Domnule Zoltán Kolozsváry, vă rugăm să faceți o prezentare a societății Plasmaterm.

Zoltán Kolozsváry: Societatea este un succesor al fostei filiale de Cercetare Dezvoltare, care a funcționat pe lângă întreprinderea Metalotehnica și care a avut rolul de a dezvolta tehnologii specifice industriei de mecanică fină și, bineînțeles, dezvoltarea de utilaje pentru sectorul respectiv. Era o unitate deosebit de respectată în țară, dar și în străinătate. După 1990, când cercetarea nu a mai fost finanțată și când am văzut că în forma respectivă nu există viitor, colectivul institutului, al filialei, am decis să înființăm o societate pe acțiuni. Așa a apărut Plasmaterm. Am pus fiecare bani cât am putut, pentru ca să putem porni. La început, am închiriat utilajele și clădirile de la fosta fabrică-mamă și ne-am axat îndeosebi pe niște tehnologii aplicative, care să fie cât mai aproape de producție, deoarece am considerat că numai producția are viitor. În amănunt, e vorba despre domeniul tratamentelor de suprafață, așa-zisa știință a suprafețelor și turnarea de precizie. Datorită conjuncturii economice, ne-am gândit să ne axăm, în primul rând, pe producție de turnare de precizie. Cele două domenii sunt diferite. Dacă turnarea de precizie este strict o activitate de producție, știința suprafețelor e o activitate de cercetare-dezvoltare și service. Aici este interesant faptul că am participat la proiecte internaționale și am prezentat unsprezece proiecte la Comisia Europeană, dintre care nouă au fost acceptate și finanțate. În principal, în acest domeniu suntem cunoscuți peste graniță, pentru că avem foarte multe tehnologii dezvoltate, și cred că și în țară, tot în domeniul acesta, suntem cei mai cunoscuți, ca având cea mai mare experiență. Totuși, așa cum spuneam, la ora actuală, activitatea principală este turnarea de precizie. Asta este ceea ce trebuie să asigure traiul a aproximativ 100 de oameni.

Ulterior, am format un parteneriat cu o firmă americană, datorită necesităților foarte mari de investiții. Ceea ce am cumpărat noi în momentul preluării fabricii era utilizabil doar într-o mică măsură. A fost nevoie de multe investiții, chiar cu eforturi, uneori, greu de înțeles. Odată cu venirea partenerului american, situația s-a mai îmbunătățit, dar nu au fost rezolvate toate problemele, deoarece firma americană nu este una dintre firmele mari care poate finanța o activitate amplă. Dar a adus un ajutor important. La ora actuală, din 11 unități de turnare de precizie, care existau la un moment dat în țară, mai funcționează două. Una dintre ele este a noastră. E un domeniu absolut specific. Piața este bună. Sigur, ar mai fi necesare investiții pentru tehnologie, pentru a avea o productivitate mai mare. Începând de anul trecut, odată cu extinderea Uniunii Europene, s-a îmbunătățit și situația de pe piața din România.

O meserie veche de mii de ani

F.M.: Vă rugăm să detaliați puțin tehnologia turnării de precizie și cea a științei suprafețelor.

Zoltán Kolozsváry: Turnarea de precizie este, probabil, unul dintre cele mai vechi procedee de turnare, care s-a folosit în domeniul sculpturii în China antică, deoarece caracteristica acestei tehnologii este că poate oferi niște piese de foarte mare complexitate, la o calitate foarte mare. Ca o curiozitate, poate fi turnată chiar și amprenta degetului. Noi turnăm piese de mici dimensiuni. Greutatea medie este de aproximativ 100 de grame. Complexitatea acestora este extrem de mare și nu pot fi realizate prin nici o altă metodă. Piesele sunt folosite în cele mai diverse domenii, începând cu cel al motocicletelor și automobilelor, mașinilor de cusut, instrumentelor biomedicale etc. Materialul folosit este, în general, oțelul, dar și aici este o paletă mare de sortimente. La ora actuală, turnăm piese din peste 20 de feluri de oțel. Majoritatea sunt turnate din oțeluri inoxidabile.

În ceea ce privește tratamentele de suprafață, noi suntem specializați pe plasmă de joasă temperatură, deci lucrăm cu instalații unde folosim descărcarea în plasmă pentru încălzirea și activarea suprafețelor și introducem în suprafață azot, carbon, oxigen, combinațiile acestora, în așa fel încât să obținem pe suprafața pieselor de oțel o rezistență mare la uzură, la coroziune. Practic, îmbunătățim suprafața conform noilor cerințe tehnologice. Pentru aceste procedee avem, evident, o serie de activități ajutătoare. Legat de ceea ce facem, ca să dau un exemplu pe înțelesul tuturor, pentru turnarea unei statuete de 10 cm, cu toate detaliile, trebuie să existe un model. Dacă e vorba de statuetă, sigur, modelul e făcut de un artist, iar dacă e vorba de piesă mecanică, atunci, de regulă, nu se mai face modelul, ci un desen, după care, prin procedee moderne de prelucrare, se produce forma în care vor fi elaborate modelele. În privința acestei tehnologii, la ora actuală, nu se mai prea fac desene, ci este vorba de un CD cu o reprezentare tridimensională a piesei, din care se obține cuibul formei, direct pe mașina respectivă. După ce se obține scula, în ea se presează ceară, cu niște prese speciale, comandate prin computer, și se obțin niște modele de ceară, dintr-o ceară specifică acestei activități. Modelele se montează în niște ciorchine, iar ciorchinele se acoperă cu un strat ceramic. Apoi ceara este topită, se recuperează prin topire cu aburi de înaltă presiune, și rămâne coaja respectivă, în care se poate turna direct oțelul. În fond, este o tehnologie specifică, foarte frumoasă și cu foarte multe bătăi de cap. Noi turnăm piese de la aproximativ cinci grame până la un kilogram, cu niște complexități extrem de mari. De regulă, aceste piese nu se mai prelucrează decât pe suprafețe de asamblare.

Proiecte de milioane de dolari

F.M.: De unde provin principalii dumneavoastră clienți?

Zoltán Kolozsváry: În proporție de 90 la sută, lucrăm pentru export, chiar dacă este o piață dificilă, datorită cerințelor foarte severe de calitate. În România, în general, clienții noștri sunt tot firme care lucrează pentru străinătate. Clienți din țară, care lucrează pentru piața din România, sunt foarte puțini.

F.M.: Cum vă găsiți partenerii de afaceri, clienții?

Zoltán Kolozsváry: Există foarte multe modalități. În primul rând, unii clienți au devenit tradiționali, iar pe baza informațiilor care circulă de la unii la alții, cercul acestora s-a tot mărit. Internetul este o altă modalitate de popularizare a activității noastre. Dar cei mai mulți clienți i-am găsit prin intermediul relațiilor care există pe plan internațional. Eu am fost președintele Federației Mondiale de Stiința Suprafețelor și, la ora actuală, sunt în biroul executiv al acestui for. Circulând mult prin lume, am avut foarte multe contacte, care ne-au ajutat să găsim o serie de clienți noi. Apoi, mai contactăm și noi direct anumite firme care credem că sunt interesate de ceea ce producem noi. Există firme mari, tot în domeniul nostru, cărora nu le este rentabil să facă serii scurte și anumite produse mai complicate, și atunci apelează la noi.

F.M.: Ce proiecte aveți pentru dezvoltarea activității?

Zoltán Kolozsváry: În primul rând, vrem să ne folosim de acest trend, care există în momentul de față, de interes pentru România și încercăm să ne consolidăm poziția pe piață, înainte de intrarea în Uniunea Europeană. În al doilea rând, ar fi vorba de decizia partenerului nostru american de a-și muta producția de dispozitive de siguranță aici, în România. Acest lucru presupune că vom construi o nouă hală de producție. În circa trei ani sperăm să ajungem la o producție de aproximativ trei milioane de dolari. În rest, trebuie să asigurăm o modernizare a tehnologiei, să facem în continuare investiții, chiar dacă acest lucru este extrem de dificil. În momentul în care nu mai investești, ți-ai compromis viitorul.

SC PLASMATERM SA

Sediu: Târgu Mureș – Str. Budiului Nr. 66/A

Tel. 0265-265268, fax. 0265-263337, e-mail: plasmaterm@rdslink.ro;

înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J26/2025/1993

Scurt istoric: Până în 1990, societatea a funcționat pe lângă fabrica Metalotehnica, fiind o filială a Institutului de Cercetare Dezvoltare. Mai mulți dintre angajații acestei societăți au înființat SC Plasmaterm.

Indicatori economici (mii lei ROL) 2003 2004

Active imobilizate TOTAL 12.220.467 13.734.572

Active circulante TOTAL, din care 4.646.151 8.526.047

Stocuri (materiale, mărfuri etc.) 4.044.156 6.653.026

Disponibilități bănești 301.517 769.968

Creanțe 300478 1.103.053

Capitaluri – Total, din care 5.290.139 5.287.092

Capital social subscris si vărsat 6.108.750 6.108.750

Cifra de afaceri 16.491.919 11.442.066

Venituri totale 17.722.340 18.076.849

Cheltuieli totale 17.511.569 17.960.900

Profitul brut al exercițiului 210.771 115.949

Pierderea brută a exercițiului – –

Profitul net al exercițiului 210.771 16.223

A consemnat Florin MARCEL

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close