Uncategorized

Politică de curtea școlii

Totul a început în laboratoarele de campanie ale PSD. Strategii partidului aflat la Putere au găsit că așa este potrivit să răspundă atacurilor de până
atunci ale Alianței, care se refereau la (contra)performanțele guvernării. Dacă o asemenea manieră de dialog cred ei că va aduce voturi, se înșală amarnic. E clar că manevra a fost pusă la cale cu meticulozitate, de vreme ce pe Văcăroiu, aflat tocmai la Târgu Mureș, l-a luat gura pe dinainte și, taman înainte să dea Năstase drumul la lăturile verbale, a confirmat opiniei publice că PSD va duce o campanie negativă.

Poate acesta este și cel mai grav lucru: că murdăriile nu sunt spontane, ci calculate. Se întâmplă chiar și pentru un om politic versat să mai scape câte un “porumbel” atunci când se enervează, dar asta nu se petrece în cazul lui Năstase sau Stolojan. Primul i-a trimis celui de-al doilea chiar o epistolă de câteva pagini, care abunda în invective. Atunci când elaborezi o porcărie nu mai ai nici o scuză, iar premeditarea se vede de la o poștă.

“Stolojan este cârpa de la ușa lui Băsescu, un viermișor al acestuia”, a spus Năstase, care, iată, își însușește cuvinte dragi lui Vadim Tudor, care, acum câțiva ani, îl făcea “cârpă kaghebistă” pe Iliescu. Mai zice PSD despre Alianță că face “politica testicolului și politică cu fundul”. Trecând peste faptul că se scrie corect “testicul” nu pot să nu observ că Năstase are o apetență dubioasă față de aceste organe, după arhicunoscuta lui frază cu “număratul ouălor”. O fi vreun complex generat de lipsa în politica lui Năstase a ceea ce spaniolii numesc “cojones”?

“Ei trebuie să fie rași și bărbieriți de peste tot”, mai spune PSD despre PNL și PD, într-un context care nu amintește nicidecum de frizerie, ci, mai degrabă, de eliminarea fizică. Nu este pentru prima dată când PSD recurge la atenționări și îndemnuri de acest fel, acum doi ani ministrul Apărării, Ioan Mircea Pașcu, amenințând, indirect, ziariștii cu moartea. Stolojan a mai fost făcut arogant și apropiat a lui Ceaușescu. Poate chiar așa o fi, dar când asta o spune Adrian Năstase (al cărui socru a fost ministru al Agriculturii pe vremea lui Ceaușescu și căruia i s-a atras atenția că este arogant tocmai de către “tătucul” său politic, Iliescu), e în cel mai bun caz o tâmpenie.

Pe lângă aceste mizerii verbale, au mai fost și altele. Dar au mai apărut și acuze reciproce, care ar trebui să se finalizeze în beciuri. Ambele tabere s-au acuzat de vânzări de copii în străinătate și de organizarea unor structuri mafiote. Aceste afirmații sunt foarte grave și atât pesediștii, cât și peneliștii și pediștii ar trebui să facă rând la Procuratură pentru a-i demasca pe ceilalți. Într-o societate normală și sănătoasă la cap toți ar sfârși în pușcării.

Întreaga tărășenie a culminat cu atitudini atât de puerile, de nici nu mai trebuie să ne mirăm că suntem în coada Europei, după ce, timp de 14 ani, acești oameni ne-au condus țara. Atunci când opinia publică a sesizat că s-a depășit orice limită a bunului simț și a atras atenția ambelor tabere că au devenit mai rele decât PRM, ce-mi făcură opozanții?! Păi, au dat vina unul pe celălalt și au ajuns să se certe pe marginea întrebării “cine a fost prima care a aruncat cu invective?”. Fiecare a spus despre adversar că “el a început primul”, asemeni unor elevi mediocri în curtea școlii. Chiar și Bunicuța Iliescu a ieșit la rampă să ne convingă că Alianța a început prima, dar că, spre norocul ei, nu se află prin preajmă să o tragă de urechi, că i-a jignit copilașul PSD.

Poate că PSD și Alianța se mai chinuie și la această oră să afle cine a fost primul, în vreme ce noi, cei mulți, ne uităm cu jind la portofelele burdușite ale fraților europeni din Vest, care n-au așa conducători infantili și prost-crescuți.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close