Uncategorized

Pongracz Anton, la ceas aniversar

Doctorul Pongracz Anton este unul dintre sportivii de legenda ai clubului CSU Târgu-Mures, având la activ o cariera sportiva de 15 ani, perioada în care a obtinut un meritoriu loc 4 la Jocurile Olimpice din anul 1972 de la Munchen si un loc 6 la “Olimpiada Nadiei Comaneci” de la Montreal, din anul 1976. Prezent la aniversarea a 60 de ani de la înfiintarea Clubului Sportiv Universitar Târgu-Mures, domnia sa a acceptat un scurt dialog despre anii de glorie ai scrimei muresene.

Reporter: Cum va simtiti la aceasta aniversare?

Pongracz Anton: Foarte emotionat! Îmi pare rau ca nu a fost timp mai mult pentru ca sportivii care au pus bazele clubului si care au contribuit la rezultatele bune ale acestuia sa spuna câteva cuvinte despre viata de sportiv de atunci.

Reporter: Ce amintiri personale aveti legate de viata dumneavoastra sportiva?

Pongracz Anton: Timp de 15 ani am fost sportiv al acestui club, perioada în care am participat olimpiadele din anii 1972,1976 si 1980, fiind capitanul echipei de spada a echipei nationale. Îmi amintesc ca între anii 1972-1980 a fost o perioada grea, deoarece nu era voie sa avem încalzire în sala de sport si nici sa aprindem luminile seara, motiv pentru care ne aduceam candelabru de acasa doar ca sa ne putem pregati împreuna. Ar mai fi de amintit momentele din hotelurile bucurestene, unde ne-am acoperit chiar si cu covoarele de pe podea pentru a nu îngheta…

Reporter: Ati participat la trei olimpiade alaturi de lotul national. Ce amintiri aveti legate de ele?

Pongrancz Anton: Pentru mine, cea mai intensa participare a fost olimpiada din 1972 de la Munchen, unde mi-am dat seama cum poate interveni politicul în sport. În ziua premergatoare finalei, am câstigat toate asalturile împotriva viitorului campion olimpic de atunci si competitia trebuia sa continue, însa a intervenit acel atac terorist asupra sportivilor iranieni, care a oprit pentru doua zile olimpiada. Acest tip de incidente pot crea unui sportiv aflat la prima olimpiada o pierdere de elan si sa-i provoace o stare de emotivitate.

Reporter: Ce sfat ati da tinerilor dornici sa practice sportul la CSU?

Pongrancz Anton: Tinerii care vor alege sportul ca o manifestare a vietii si personalitatii lor sa simta ca au ales bine, deoarece prin sport învata sa obtina victorii fara a încalca regulile fair-play-ului. De asemenea, sa nu se lase orbiti de foloasele materiale care vin odata cu apartia rezultatelor pozitive.

A consemnat Dragos Puia

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close