Sport

Premiere: Gala „Valorile Sportului Târgumureşean” şi Ziua Sportului Mureşean

OLYMPUS DIGITAL CAMERA În programul Zilelor Târgumureşene, într-un an în care Târgu-Mureşul a devenit o adevărată capitală a sportului românesc, cu finale disputate la mai multe discipline, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” a avut loc o primă ediţie a Galei „Valorile Sportului Târgumureşean”. La această gală inaugurală au fost nominalizaţi sportivi locali de la 40 de cluburi târgumureşene, la 42 de ramuri sportive, recomandaţi de către profesorii şi antrenorii tuturor cluburilor sportive şcolare şi a celor care sunt axaţi pe creşterea celor mai mici practicanţi ai sportului, de la cele mai populare ramuri sportive, sporturi de echipă, sau individuale.

Festivitatea a fost deschisă de către viceprimarii municipiului Târgu-Mureş, Claudiu Maior şi Peti András, avându-i alături pe reghineanul Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Cluturism-Fitness şi campioana olimpică la judo, Alina Dumitru. După premierea sportivilor de la ramurile considerate cele mai populare, un loc de cinste l-au avut sporturile de luptă, culturism şi fitness, care, nu întâmplător au deţinut supremaţia în mai multe ediţii ale Galei Sportului Mureşean care se desfăşoară la sfârşitul fiecărui an. Ca recunoaştere a cestor rezultate, prezenţa campioanei olimpice la judo, dar şi a preşedintelui Federaţiei Române de Culturism-fitness, ramură care a adus României numeroase medalii în competiţii interanaţionale majore.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ziua Sportului Mureşean, ca o adevărată competiţie

În ultima zi, centrul Târgu-Mureşului a fost împânzit de sportivi de la toate ramurile, în special cluburi care cresc tânăra generaţie, dar şi sportivi consacraţi, cum au fost cei de la clubul de karate kyokushin Tiger Budo. Toţi aceştia s-au reunit pentru a sărbători Ziua Sportului Târgumureşean, o nouă premieră. Au putut fi urmăriţi mici sportivi care au evoluat ca în adevărate competiţii. Atleţi ai cluburulor şcolare, îndrumaţi de profesorii lor, demonstraţii de baschet, fotbal, handbal, volei, judo, scrimă, şah, box, karate, lupte, dar şi de la ramuri mai puţin cunoscute, cum ar fi korfball, hochei pe iarbă, sau tenis fotbal. A fost o zi în care Târgu-Mureşul a demonstrat că mişcarea sportivă se bucură de multă atenţie şi atrage numeroşi copii la mişcare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Dispută pentru denumirea Sălii Sporturilor

Printre cluburile de baschet prezente, BC Gladius sau BC Sirius, axate pe echipe de copii, băieţi şi fete, s-au aflat şi cei de la Lucky Dragons. Ineditul nu a fost prezenţa lor, ci acţiunea întreprinsă de către aceştia. Membrii clubului militează pentru ca Sala Sporturilor din Târgu-Mureş să poarte numele celui mai mare baschetbalist pe care l-a dat oraşul, Nicolae Viciu, plecat dintre noi anul trecut, la vârsta de 75 de ani. Acesta a fost coşgeter al campionatului şi component al reprezentativei României. După retragerea din activitatea competiţională, acesta a fost mereu alături de baschetul mureşean şi activitatea sa a fost apreciată în mod deosebit. Părerile sunt împărţite, unii susţinând că Nicolae Viciu a evoluat mai mult la echipe din alte oraşe. O acţiune asemănătoare se derulează de asemenea, dar de mai mult timp pentru ca sala să poarte numele singurului luptător al României care a obţinut un titlu mondial, Simon Lászlo. Şi în această privinţă sunt voci care contestă, afirmând că Sala Sporturilor a fost inaugurată după ce fostul campion şi-a încheiat activitatea şi sala nu are nicio legătură. Unii susţin că tot aşa, sala ar putea purta numele lui Bölöni Lászlo, sau a altor sportivi mureşeni de frunte, chiar dacă nu au avut nicio tangenţă cu sala respectivă şi numele să fie schimbat în cazul în care un altul ar putea obţine în viitor rezultate de răsunet. Mulţi sunt de părere că, pentru a elimina orice fel de dispute, cel mai normal ar fi ca numele sălii să rămână Sala Sporturilor Târgu-Mureş.

O decizie în acest sens poate fi influenţată de numărul de semnături strânse de cele două tabere, unii iubitori ai baschetului, alţi…nu.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close